Uitgaan & Cultuur

Italiaans restaurant “Il Municipio” te Denekamp kan 2e plaats van
NK Pizzabakken 2023 niet verdedigen, maar serveert toch de 'wedstrijdpizza'

DENEKAMP - Ristorante “ Il Municipio” gelegen aan het Nicolaasplein te Denekamp nam deel aan het NK pizza bakken in 2023 en ging er met de tweede prijs vandoor. 

Voor het jaar 2024 gaan de chef-koks Marc van Ommen en Giacomo Zagami natuurlijk voor het goud.  Alle voorbereidingen zijn getroffen en er is een wedstrijdpizza ontwikkeld die hoge ogen zou gooien tijdens het NK pizzabakken 2024. Deze wedstrijd wordt op 9 januari gehouden tijdens de Horecabeurs; De Horecava in Amsterdam.

Helaas krijgen ze dit jaar geen kans om hun 2e plaats te verdedigen. Door een administratieve fout bij de selectiecommissie (pizzaprofs) zijn Marc van Ommen en Giacomo Zagami niet geselecteerd voor de wedstrijd en kunnen zij dit jaar niet deelnemen.

Excuses zijn gemaakt door Pizzaprofs, maar het plaatsen op een reservelijst is het enige wat ze de gefrustreerde chefs konden bieden.

Mark en Giacomo gaan echter niet bij de pakken neerzitten en gaan hun “wedstrijdpizza” de komende maanden bereiden voor de gasten van Ristorante Il Municipio

De wedstrijdpizza heet Dolce amara, een uitgebalanceerde pizza met mozzarella, krokante pompoen tomatensaus, cacao en een eigen

pepermix. Met name de balans tussen zoet en bitter maakt deze pizza bijzonder. De pizzabodem wordt gemaakt van een mix van meel uit Italië en meel uit de Oortmansmolen uit Lattrop. Het deeg moet 48 uur rijpen. 

Uiteraard zullen de koks van Ristorante Il Municipio te Denekamp volgend jaar een vernieuwde poging doen naar het goud.

Voor reserveringen en informatie;

Tel: 0541-572555 of

www.restaurantsindenekamp.nl