Uitgaan & Cultuur

Berget Lewis met nieuw album én Tina Turner tribute de theaters in

“Ik heb Tina altijd geëerd en zal dat ook blijven doen”

OLDENZAAL -  Aan de vooravond van haar theatertour ‘We Are One / Celebrate Tina’ sprak Stadstheater De Bond met zangeres Berget Lewis. In 2007 beleefde ze haar grote doorbraak toen ze samen met Edwin Evers het tv programma ‘Just The Two Of Us’ won. Daarna ging het snel. Ze speelde Maria in ‘The Passion’, pakte de hoofdrol in de musical ‘Dreamgirls’ en won en passant de tv hit ‘De Beste Zangers’ in 2012. Daarnaast maakt ze al negen jaar deel uit van de succesformatie de ‘Ladies Of Soul’, is ze niet meer van de tv weg te denken en inmiddels drie soloalbums verder. Op 23 september staat ze met haar nieuwste show in Stadstheater De Bond. Ze stelden haar acht vragen.

Is de één haar dood, de ander haar brood?

“Haha, nee, in mijn geval zeker niet. Ik heb in mijn shows altijd Tina tributes gedaan. Toen ze in 2019 80 werd, heb ik zelfs een speciale Tina EP uitgebracht. Van daaruit is toen het concept ‘Celebrate Tina’ ontstaan. Het idee is dus al vier jaar oud. Eigenlijk stond de theatershow al voor 2020 op de planning, maar door de coronapandemie werden alle theaters gesloten. Toen in 2022 alle deuren weer opengingen is de productie weer opgepakt en nu kunnen we er dan eindelijk mee de theaters in.”

‘We Are One’/ ‘Celebrate Tina’ is een combi show. Waarom heb je daarvoor gekozen?

“Afgelopen zomer heb ik ‘We Are One’, mijn nieuwste album uitgebracht en deze tour is een uitgelezen kans om daarvan een aantal nummers te te laten horen. Daarnaast was er ook veel vraag naar vanuit mijn fanbase. Gelukkig gaat die combinatie erg goed samen.” 

‘We Are One’ is een ingetogen album met uitsluitend zelfgeschreven liedjes. ‘Live’ kennen de meeste mensen je als een ‘high energy’ zangeres met uptempo repertoire. Vanwaar deze keuze?

“Ik had die vraag al verwacht, haha. Ik wil de mensen graag laten horen en zien dat ik meer ben dan alleen maar de ‘power’ zangeres die ze kennen van tv of de ‘Ladies Of Soul’. Dat komt op ‘We Are One’ onmiskenbaar naar buiten. Ik ben naast zangeres ook songwriter en omdat het album autobiografisch is, wil ik het publiek ook graag met mijn kwetsbare kant laten kennismaken.” 

Waar gaat het publiek naar kijken en luisteren?

“Naar een non-stop show met een fantastische liveband, waarmee ik liedjes van mijn nieuwe album afwissel met het bekende Tina repertoire. Het wordt één groot feest en natuurlijk een hommage aan Tina. Ik heb haar altijd geëerd en zal dat ook blijven doen. Ze zit diep in mijn hart.”

Wat zijn je plannen na deze theatertour en wat mag men nog van je verwachten?

“Ik ben alweer druk aan het schrijven aan mijn volgende album dat in 2024 moet verschijnen. Verder ben ik meerdere keren per week op pad voor media-promotie en optredens in het land. De schoorsteen moet wel gewoon blijven roken hè...”

Wie is je idool en met wie zou je graag nog eens een duet willen opnemen?

“Dat is eigenlijk een onmogelijke vraag, alhoewel het met de huidige technieken natuurlijk best mogelijk zou kunnen zijn. Tina Turner, Prince, Aretha Franklin en Michael Jackson, in welke volgorde dan ook. I know, ze zijn er allemaal niet meer, maar je vroeg met wie ik het ’t liefst zou willen toch?”

Heb je nog ambities om in het buitenland door te breken?

“Daar ben ik eerlijk gezegd niet zo mee bezig. Wat komt dat komt. Het buitenland lonkt natuurlijk altijd, maar voorlopig heb ik in Nederland nog meer dan genoeg te doen. Ik zou wel graag op meer festivals willen spelen en daar wordt momenteel hard aan gewerkt. Ik ben hier dus nog lang niet klaar.“

Wat is je boodschap die je de mensen mee wilt geven? 

“We zijn één, ook al zijn we allemaal verschillend, of je het nou wilt of niet. Uiteindelijk heb je veel meer aan elkaar als je naar elkaar luistert, ook al ben je het niet altijd eens. Laten we in ieder geval proberen om respectvol met elkaar om te gaan. Dat is niet alleen mijn motto, maar iets wat ik iedereen mee zou willen geven. Liefde is en blijft het antwoord...”

Berget Lewis: 24 oktober 1971, Amsterdam

Carrière: Total Touch, The Berget Lewis Gospel Train, ZO! Gospelchoir

Bekend van: Dreamgirls. Ladies Of Soul

Wat: Theatershow ‘We Are One / Celebrate Tina’

Waar: Zaterdag 23 september, Stadstheater De Bonds, Oldenzaal

Info: www.bergetlewis.com

Uw reactie