Uitgaan & Cultuur

Honderd jaar schutters Losser

LOSSER - De schuttersvereniging St Märten viert het komende weekend hun 100-jarig jubileum. Daar konden de mensen in Losser de afgelopen weken al een beetje van meegenieten. Er waren namelijk al tien prachtige vlaggen geplaatst in het dorp en de flyers hingen al bij de meeste winkeliers en sponsors van de vereniging.

Maar nu gaat het feest toch echt van start, op 24, 25 en 26 mei staat er op de parkeerplaats bij het zwembad een grote feesttent waar het evenement plaats zal vinden. Op de vrijdag begint het programma met de officiële opening door de voorzitster. Daarna gaat het er om wie de koning van Saksenland en de keizer van Twente wordt. Aansluitend zal er vanaf 20.30 uur de receptie zijn om hun 100-jarig jubileum te vieren.

De zaterdag begint om 12.30 uur met de ontvangst van de klootschieters, zij gaan hun ronde gooien in de Zandbergen. Om 13.00 uur begint het jeugdschieten tot 16 jaar en een uurtje later het junior schieten, van 16 tot 18 jaar. Aan deze activiteiten mogen iedereen meedoen. In de avond is er een schietwedstrijd voor de sponsoren en tevens het dorpsschieten waaraan iedereen mee mag doen. Aansluitend is er om 20.30 uur het afscheidsbal van het koningspaar en hofhouding van 2023/2024.

Zondag wordt extra groots uitgepakt, in totaal zullen er 20 verenigingen bij elkaar komen op het SV Losser veld. Daar zullen nog een paar woordjes worden gedaan en dan zal de rondgang door het dorp met kranslegging bij het oorlogsmonument plaatsvinden, met als eindpunt de feesttent aan de Bookholtlaan. Daar begint dan de strijd om het koningschap van Losser en het schieten om de koning der koningen.
In de tent zal de Grenslandkapel Overdinkel het muzikale gedeelte op zich nemen.

Alle drie de dagen zal er muziek zijn van Starlight Licht & Geluid  en zal Opperman zorgen voor lekkere snacks. Op de zondag sluit Missie koffie en Meet Me at The Truck er nog bij aan.

De entree is alle dagen vrij. Voor meer info neem een kijkje op de website www.schutterlosser.nl