Uitgaan & Cultuur

Het Onderwijsmuseum Educatorium Ootmarsum opent museumjaar met nieuwe expositie

OOTMARSUM - Op vrijdag 3 februari opent het Onderwijsmuseum het museumjaar 2024 met een nieuwe expositie met als titel: ‘Thuis in de wereld’, een reis door de aardrijkskunde. Het hoofdthema is aardrijkskunde, maar wel in de breedste zin van het woord. Ze zijn dicht bij huis met een plattegrond van Dinkelland, de provinciekaarten hangen er in allerlei formaten en uitvoeringen, er is een kaart van Nederland met opdrachten.

Daarnaast ook een verzameling globes om de wereld te bekijken. Een heel bijzonder item is de ’wereldburger’. Met eenvoudige proefjes en opdrachten kunnen kinderen en volwassenen bezig met klimaatverandering, kaartlezen, of zelf een zonnewijzer en kompas maken. Ook de audiovisuele middelen komen aan bod. En natuurlijk staan ze stil bij de actualiteit van de aarde die het in deze tijd zo moeilijk heeft.

Het bestuur en de vrijwilligers hopen dat bovenstaande de bezoekers bijzonder aanspreekt en dat het museum zich weer in een groeiend aantal bezoekers mag verheugen. Vanaf zondag 4 februari bent van harte welkom!

Het museum is 7 dagen per week geopend. Op de website staan de actuele openingstijden.