Uitgaan & Cultuur

25, 27 en 27 augustus a.s. in Ootmarsum

Het Montmartre van Twente

OOTMARSUM - Wat ooit begon als een kleinschalige opzet van een Franse Markt, is inmiddels als evenement uitgegroeid tot een der grootste openluchtexposities in zijn soort in Nederland, waaraan jaarlijks meer dan 150 kunstenaars uit binnen- en buitenland deelnemen. 40 jaar Kunst in Ootmarsum, terugkijkend enals eerbetoon naar het begin is voor dit jaar opnieuw het kunstthema ‘Place du Tertre’ gekozen, onder dit thema werd in 1983 in Ootmarsum de eerste Franse Markt georganiseerd. Er zijn onder andere exposities van de kunstenaars Anne Winkelhuis, Annemarie Heisterkamp, Carolien Brunninkhuis, Kirsten Everink, Sophie Heerink, Thijs Wessels, Carla Stamsnijder, Wies Tollens Velthuis en de cursisten van Carina Kroeze.

Het Kerkplein is ingericht met verschillende kunstvormen, actieve presentaties van verschillende kunstenaars, met schilders, karikaturisten, beelden, muziekoptredens, bistro terrasjes, kortom een levendig kunstplein; Place du Tertre, Ootmarsum het Montmartre van Twente. In relevantie van het thema ‘Place du Tertre’ zal er een prachtige Centrale Expositie te zien zijn van de Twentse kunstenares Carla Stamsnijder. Carla heeft vanaf het eerste begin in 1983 actief deelgenomen aan de toenmalige Franse Markt tot aan nu 2023, zij neemt al 40 jaar deel aan Kunst In Ootmarsum, met haar prachtige expositie laat ze ook de indrukwekkende ontwikkelingen zien van het 40 jaar kunstenares zijn. Tijdens de kunstdagen wordt in ‘Ons Gebouw’ een ‘World Art Exhibition’ gepresenteerd van prachtige hedendaagse werken van Georgische kunstenaars.

Op zaterdagavond organiseert de Kunstcommissie ook dit jaar weer in de RK Kerk een Kunstconcert, zijnde een Muzikale Lichtshow ‘Plaisir D’Amour’. Muzikale omlijsting komt voor deze avond van het duo Inge & Mirko met Chansons en door Heleen & Frank met Evergreens.

Neem de tijd voor een bezoek aan Ootmarsum, geniet van een geweldige diversiteit aan kunstvormen en de vele prachtige presentaties. Beleef de sfeer, de mooie muziek, het kunstzinnige entertainment, rust even uit op een terrasje, proef het mooie van het leven. Kunst in Ootmarsum, de ontmoetingsplek voor kunstenaars en kunstliefhebbers.

Van 25 t/m 27 augustus dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur in Ootmarsum.

Gratis entree 

Meer informatie vindt u op kunstinootmarsum.nl.