Uitgaan & Cultuur

Het bevrijdingsvuur komt weer naar Losser

LOSSER - Op de foto zien we een groep enthousiaste hardlopers die de tocht in 2015 hebben gedaan. En dit jaar gaat het weer gebeuren want de vrijheid die moet in deze onzekere tijden worden gekoesterd. Waar tot voor enkele jaren nauwelijks over werd nagedacht dat een oorlog in Europa mogelijk was, is de realiteit dat dit scenario steeds dreigender wordt. 

De verenigingen Iphitos, Loopgroep de Lutte en de Dinkel Survival Runners zijn van plan om het bevrijdingsvuur weer van Wageningen naar Losser te brengen.

Dat dit niet zomaar vanzelf gaat, is natuurlijk logisch. Naast de nodige voorbereidingen worden er de nodige kosten gemaakt om de hele estafetteloop te kunnen maken. Denk daarbij aan vervoer met busjes, materialen en eten en drinken.

Daarvoor stel ik hierbij de vraag aan de gemeenschap van bedrijven en burgers of zij dit mooie initiatief willen ondersteunen met een bedrag waardoor het mogelijk wordt om het bevrijdingsvuur in estafettevorm naar Losser te kunnen brengen. Ik wacht de reacties met belangstelling af. Contact kan hiervoor worden opgenomen met Frans Wijlens van AV Iphitos, tel.06-36275589 of per mail: frans.wijlens@gmail.com