Uitgaan & Cultuur

Oldenzaals zomerfeest van 20 t/m 25 augustus

Het aftellen is begonnen

OLDENZAAL - Het is al weer juli en dat betekent dat de Oldenzalers aan het aftellen zijn voor hét zomerfeest van Oldenzaal, de Boeskool is Lös 2024! Van 20 t/m 25 augustus is er weer van alles te doen in de binnenstad van Oldenzaal, de leukste gemeente van Nederland. In deze krant lees je wekelijks een stukje van het programma.

Woensdag 21 en donderdag 22 augustus
Na het openingsconcert ‘Boeskool in Concert’ is het op woensdag 21 augustus tijd voor de eerste ‘Boeskooldag’. Vanaf ’s ochtends vroeg zitten de kinderen al klaar op de kinderrommelmarkt en de hele binnenstad staat vol met kramen voor de braderie. Ook zijn alle winkels in de binnenstad geopend tot 19.00 uur.

Entertainment
Overal in het centrum treden straatartiesten op en kun je de zogenaamde ‘subpodia’ vinden met elk hun eigen programma en artiesten. In het Kinderdorp (Bisschopplein) zijn er genoeg activiteiten voor de kinderen met onder andere FC Twente KidsClub, Human Kind opblaasspel, draaimolen, springkussens, stormbanen en niet te vergeten Clown Henkie. Op het Plechelmusplein is Defensie deze dagen aanwezig met een infostand en wordt er gedanst door LEZ.

Sportief
Op het Plechelmusplein vinden de Boeskool Beachgames plaats, waar je onder andere (na inschrijving) mee kunt doen aan wedstrijden beachvolleybal en beachtennis. Ook kunnen de kids samen met Human Kind meedoen aan activiteiten in het zand.

Culinair
Je kunt ’s middags en ’s avonds heerlijk culinair genieten op een van de gezellige terrassen die de binnenstad van Oldenzaal rijk is en in de Secret Garden (Monnikstraat), Palthetuin en Taste the Summer (Bisschopplein) staat natuurlijk ook weer wat lekkers voor je klaar. Er kan wel worden gezegd dat dit inmiddels echte onmisbare hotspots zijn tijdens de Boeskool is Lös.

Avondprogramma woensdag
De woensdagavond staat natuurlijk in teken van het jonge talent, ‘Young Power Boeskoolhits’, en dit jaar staat niemand minder dan Emma Heesters op het hoofdpodium. Samen met de band Jackfire gaat zij er een spetterende avond van maken!

Avondprogramma donderdag
De bekende ‘90’s Boeskool Classics’ op donderdagavond. De echte liefhebbers hebben deze natuurlijk al lang in de agenda staan met deze line-up! Deze avond kun je namelijk genieten van The Boyband Battles, Destiny’s Diva’s en Mike van Doorn. Kortom: genoeg reden om naar de Oldenzaalse binnenstad te komen!

Deze editie van de Boeskool is Lös wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsoren: De Monnik Dranken, Ledinbouw Spotleds, Metin Logistics en Grolsch.

Plekje bemachtigen op de kinderrommelmarkt of braderie? Dat kan via www.boeskoolislos.nl