Uitgaan & Cultuur

Herman Krikhaarprijs is gewonnen door Riet Telgenhof

ALMELO -  De Herman Krikhaarprijs is dit jaar gewonnen door Riet Telgenhof. Haar werk, bestaande uit bijzondere foto's gevangen in een kooi, werd met de eerste prijs bekroond. De jury was erg onder de indruk van haar werk en de verbeelding van het gevangen zijn. Riet was helemaal perplex en kon gewoon niet geloven dat zij gekozen was uit de 43 Almelose kunstenaars. Uit handen van wethouder Arjen Maathuis kreeg ze een mooie prijs van 1000 euro en een fraaie bos bloemen.

De jury bestaande uit Pier van Dijk, Aldwin Kroeze en Jozef Kamphuis keken onder andere naar de verbeelding en het ultieme verhaal wat gebracht werd via de werken. 

In eerste instantie werden zeven kunstenaars geselecteerd. Vervolgens werden daaruit drie kunstenaars en hun werken gekozen. Hans Bouma werd derde, Ineke Hofste tweede en de hoogste eer ging naar Riet Telgenhof. 

Voor de prijs werd uitgereikt vermaakte Anne Velten het massaal toegestroomde publiek met improvisatiedans.

Gehuld in een schildersoveral die tijdens de Atelierroute door verschillende kunstenaars was beschilderd voerde ze haar dansen uit.

Het werk van Riet Telgenhof is meestal niet te groot, maar heel subtiel probeert ze haar werken iets mee te geven. Zo heeft ze een keer een klein kabinetje met allerlei boekjes gemaakt. Daar heeft zeker een jaar aan gewerkt. Op de vraag wat ze met het bedrag gaat doen, gaf ze lachend aan: “eerst maar eens lekker uit eten te gaan.”