Uitgaan & Cultuur

Henk Hartman ontvangt Zilveren Pönske in jubileumjaar van C.V. De Waterpönskes

TILLIGTE - Het kwam als een grote verrassing. Henk Hartman was met de kapel, De Dinkelôaskes, net naar binnen getrokken bij Café Haamberg. De opening van de residentie stond op het programma. Wat hij niet wist, was dat hij niet veel later het Zilveren Pönske in ontvangst mocht nemen.

Henk kreeg de prijs, een initiatief van de oud-hoogheden van De Waterpönskes, omdat hij zich gedurende lange tijd vrijwilliger heeft ingezet voor de gemeenschap van Tilligte. Zo speelt Henk sinds jaar en dag bij de muziekvereniging Amicitia, op de bugel en trompet. Ook is hij regelmatig te vinden in dorpsmoestuin De Visserij, waar hij verschillende soorten groente verbouwd die tegen een vrije gift worden aangeboden in het Infoschöpke aan de Ootmarsumsestraat.

Een andere plek waar Henk vaak te vinden is, is de Mariakapel aan de Westenveldweg. Na het overlijden van Henk ten Berge, ontfermde hij zich over deze prachtige plek in Tilligte. En wanneer er onderhoud nodig is op het kerkhof, staat Henk altijd klaar om te helpen.

Henk, een echt Dinkelôaske, carnavalist en muzikale feestvierder. Proficiat!