Uitgaan & Cultuur

Heemhuis Ootmarsum eert Rob Meenderink met filmavond

OOTMARSUM - Ootmarsums fotograaf en filmer Rob Meenderink is op 21 oktober jl. op 65-jarige leeftijd overleden. Rob heeft prachtige documentaires over Ootmarsum gemaakt. Als eerbetoon toont de vereniging Heemhuis Ootmarsum graag een van de producties van Rob Meenderink op haar filmavond van donderdag 7 december a.s.

Zo heeft hij het ‘Paasgebeuren Ootmarsum in 2016’ gefilmd en gemonteerd tot een pracht van een documentaire.  Ook maakte hij samen met Hans Bolscher en Ben Morshuis de film ‘Ootmarsum 2017’. Dit is een film gemaakt aan de hand van oude ansichten en een wandeling door Ootmarsum met de Kuiperberg als startpunt. Een hilarische film omdat tijdens de opnames met diverse inwoners spontaan een praatje werd gemaakt. Rob maakte ook een film over de diverse verenigingen die gebruik maken van de accommodatie aan de Laagsestraat: ‘De gebruikers van het Damast’.

De film die de Ootmarsumse videoproducent Meenderink maakte voor de papiermolen expositie in Ootmarsum is zeker het vermelden waard. Rob reisde hiervoor naar Arnhem om het proces van papier scheppen in beeld te brengen (zie foto). Dit is een proces waarmee je van lompen via textielpulp papier maakt. Een ambacht dat ooit in zes watermolens in het dal van de Mosbeek plaatsvond.  De papiermolen met de film van Rob Meenderink verrijkt het museale aanbod van het openluchtmuseum Ootmarsum (bron: InenOmOotmarsum).

De filmavond is op 7 december in Hotel van der Maas en begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom. De toegang is gratis, een vrije gift is altijd welkom.