Uitgaan & Cultuur

Groots Shantyfestival Tubbergen op zondag 9 juni

TUBBERGEN - Shantykoor de Schuytenvaerders gaat dit jaar alweer voor de vijfde keer groots uitpakken met een Shantyfestival in het hart van Tubbergen. Op de drie grote podia in het centrum van het dorp zullen weer negen koren met in totaal zo’n vierhonderd zangers de hele middag voor prachtige luistermuziek zorgen.

Koren uit de regio, maar ook uit Ermelo, Barneveld en Putten zorgen voor een grote verscheidenheid binnen het genre zeemansliedjes en shanty’s. Om 12.00 uur zal burgemeester Anko Postma de opening verzorgen, waarna de koren naar hun podium vertrekken om het publiek te vermaken met vaak heerlijke meezingers.

Om de stemmen van de zangers en publiek in conditie te houden, is de plaatselijke horeca aanwezig om een drankje te serveren. Nieuw dit jaar is de activiteit van de winkeliers in de winkelstraat. Onder de noemer ’Holland’ zijn er veel acties van de ondernemers en zijn er oud-Hollandse spelletjes in de winkelstraat.

Samenzang

Na afloop van de individuele optredens komen alle koren om 17.00 uur bijeen op het centrumplein voor een samenzang van een aantal heel bekende liedjes, waar het publiek natuurlijk ook aan mee kan doen. Maar dan is het feest nog niet afgelopen: op het podium op het centrumplein zal een dj het muzikale stokje van de shantykoren overnemen.

Kortom, het wordt een super mooie, muzikale dag in Tubbergen en de toegang is de hele dag gratis. Van harte welkom!

Reacties

Een geweldige mooie dag in Tubbergen op 9 juni komt allemaal