Uitgaan & Cultuur

Glasrijk Tubbergen 2024 gaat uitpakken en zoekt vrijwilligers

TUBBERGEN - De voorbereidingen voor Glasrijk Tubbergen 2024 zijn weer begonnen! Glasrijk Tubbergen is dit jaar van woensdagavond 2 oktober (opening) tot en met zondag 6 oktober. Het eerste kwartaal van 2024 stond in het teken van de bestuurlijke wisseling. Eind februari is het bestuurlijke stokje formeel overgedragen aan een nieuw bestuur. 

Voorzitter is Albertjan Peters, een ervaren bestuurder en groot liefhebber van glaskunst. “Wij zijn zeer erkentelijk voor de forse inzet van het vorige bestuur de afgelopen jaren. Dat draagt een mooi evenement aan ons over, met aan ons de uitdaging om het de komende jaren te continueren.”

Myriam Knol

De eerste opdracht van het bestuur was het vinden en aanstellen van een curator. Die is gevonden in de persoon van Myriam Knol, een autoriteit en kennisdrager op het gebied van glaskunst. “Samen met het bestuur en alle vrijwilligers willen wij dit jaar een aantrekkelijk evenement neerzetten. Waarbij wij vooral ook kijken naar een opzet die zich de komende periode van vier à vijf jaar zal blijven ontwikkelen.” Myriam is geen onbekende in de glaskunstwereld, haar werk is opgenomen in de permanente glaskunst fietsroute en is te zien bij Erve Deperman in Reutum.

Voor iedereen

Het doel is vooral om de bewoners en ondernemers, groot en klein, zoveel mogelijk te betrekken bij Glasrijk Tubbergen. Maar ook organisaties in Tubbergen leveren hun bijdrage; zij stellen hun deuren letterlijk open. Denk aan de kerken, het gemeentehuis, de Delle en de St. Maartengroep (Eeshof/Hof van Tubbergen). De samenstelling van de Werkgroep Glasrijk is wat dat betreft een welkome aanvulling, met ideeën en, niet onbelangrijk, goede contacten en ‘denkkracht’.

Ook dit jaar wordt er voor de oudere scholieren (de groepen 6, 7 en 8) een interessant, educatief programma opgezet. Dit alles in goed overleg met scholengemeenschap Canisius en de Tubbergse Onderwijs Federatie. 

Vrijwilligers

“Kortom, volop activiteiten dit jaar, die beginnen met de vrijwilligersbijeenkomst op 4 april. Zonder vrijwilligers kan er geen Glasrijk zijn”, aldus Sylvia Bruggenwirth, bestuurslid. “Vrijwilligers zijn niet alleen nodig bij het opzetten en opruimen, maar ook tijdens de Glasrijk dagen zelf. Er valt genoeg te doen. Erg leuk allemaal!”

Volgens secretaris Rob Henneveld: “Wij gaan er een mooie editie van maken en aan de aftrap met de vrijwilligers hechten wij veel waarde. Het is ook voor deelnemende kunstenaars belangrijk te weten dat dit evenement door de inwoners van Tubbergen en omstreken wordt gedragen en door gemotiveerde vrijwilligers wordt ondersteund.”

Vrijwilligersbijeenkomst

De vrijwilligersbijeenkomst is op donderdag 4 april om 19.30 uur in het restaurant van het ’t Oale Roadhoes. Ben je geïnteresseerd? Geef je dan op via info@glasrijk.nl Iedereen die een handje wil helpen, is welkom!