Uitgaan & Cultuur

Geesters Molenweekend 9 en 10 september 2023

Zaterdagmiddag was er de 15e Openluchtviering. Met mooie woorden van lectoren Leo en Carl Stamsnieder,met een zeer welluidend koor Passe Partout, met het sfeervolle, door iedereen volop meegezongen Twents Volkslied als afsluiter, en dit alles onder de feestelijk versierde wieken van de Geesterse Molen. Wederom een zeer geslaagde viering! Na afloop werd er gezellig nagekletst onder het genot van een kop koffie. 

Zondags was er de Molenmarkt, dit jaar in combinatie met de 1e Open Bedrijvendag van De Ondernemers  Vereniging Geesteren. Wederom een zeer warme dag! Er was een plein met kraampjes met eten en drinken, zoals de Geesterse Gin Mahi Mahi, Geesterse honing, Husselsaus, Geesterse wijn van Wijngaard Adebaer,  hamburgers van het Wroetvarken en andere heerlijkheden van Slagerij Hemmer en natuurlijk werden er ter plekke heerlijke pannenkoeken van molenmeel gebakken, dit jaar ook in XXL formaat. Texas Ribhouse had een foodtruck met zalig ijs bij de Molen geplaatst.

Dan was er een plein met creatieve hoogstandjes, zoals tassen gemaakt van afval van appels en appelbomen,

schilderijen op steigerhout, de Zonnebloem Albergen verkocht diverse haaksels en breisels. Er waren tuinspotters te koop, babycadeautjes, houten speelgoed, creaties met pompoenen, sieraden, huis- en tuindecoraties, kaarten, te veel om op te noemen.

Voor de kinderen was er een springkussen en ze konden worden geschminkt. En omdat de Molen ook als stempelpost voor de fietsroute fungeerde, was er ook een molentje voor op de fiets. Het Vinylparadijs verzorgde de muziek en verhoogde hiermee de sfeer. Er waren pure produkten en aloe vera, ook pure produkten, verkrijgbaar. En bij de

stand van de Geesterse Molen was er cake- en pannenkoekmeel verkrijgbaar, het heerlijke Molentik likeurtje en ook  de tassen van gebruikt molenzeil van de Geesterse Molen, een uniek produkt, waren zeer in trek. 

Al met al een zeer geslaagd, en zeer warm, Molenweekend!