Uitgaan & Cultuur

Fotoclub Oldenzaal en Nichi-art in Stadstheater De Bond

OLDENZAAL - Bewonder de foto’s van Fotoclub Oldenzaal en de handgenoten vazen van Nichi-art op de nieuwe expositie bij Stadstheater De Bond te zien van 25 oktober tot 13 december.

Fotoclub Oldenzaal bestaat inmiddels bijna 31 jaar. Opgericht op 7 november 1992 groeide de club tot één van de grotere fotoclubs in Twente en heeft nu gemiddeld vijfenveertig leden.

Het is een actieve club met een uitgebreid programma waar zowel de beginnende als de gevorderde fotograaf wat aan heeft. Gemiddeld zestien keer per jaar komen ze bij elkaar voor een clubbijeenkomst in de recreatieruimte bij de Mariahof te Oldenzaal. Fotograveren in clubverband doen ze tijdens studio-avonden of tijdens ‘fotosafari’s’, gezellige uitstapjes naar fotogenieke plekken. Ook zijn er diverse werkgroepen actief zoals: architectuur, beeldbewerking, portretfotografie, natuur (macro / landschap / wildlife-vogelfotografie en algemeen), sport, honden(sport) en kunstfotografie. Of je nu fotografeert met een spiegelreflex, systeemcamera, bridge camera of eerst nog alleen je telefoon? Iedereen is van harte welkom om bij Fotoclub Oldenzaal zijn talent te ontdekken. Nikki Nijhuis is het gezicht achter Nichi Art. Nikki is van kinds af aan altijd al bezig met tekenen en schilderen. Nikki’s moeder schilderde veel in haar vrije tijd en gaf zelfs cursussen. Nikki als lievelingsleerling begon dus al vroeg met kunst maken en leerde van haar moeder de kneepjes van het vak. Tegenwoordig maakt Nikki haar kunst op de computer in haar werk als grafisch ontwerper.

Toch miste ze werken met haar hand. Dus heeft ze in 2019 haar passie voor fotografie weer opgepakt. Met haar camera de natuur in om de mooiste plaatjes vast te leggen. Na de leuke complimenten hierover vond ze het jammer om haar creativiteit niet verder te delen. Dus is ze de garage ingedoken om hier nog meer ideeën uit te werken. Zo zijn de handbeschilderde vazen ontstaan. Met mooie tinten verf giet ze iedere vaas in een kleurrijk jasje. Door deze techniek is geen enkele vaas hetzelfde.

De expositie bekijken?

De expositie in Stadstheater De Bond is te bezichtigen van 25 oktober tot 13 december. De bezoektijden zijn van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur.