Uitgaan & Cultuur

Follow the Light: brand een kaarsje in de Grote Kerk

ALMELO - Op donderdagavond 23 november staat de Grote Kerk weer in het teken van Follow the Light. Het donkere kerkgebouw is dan uitsluitend met kaarsjes verlicht. Op straat wordt aan het winkelende publiek ook een kaarsje aangeboden, om het in de kerk aan te steken en op de trap van het koor te plaatsen. Sommigen denken daarbij aan een dierbare, andere komen voor rust of voor een moment van bezinning. 

Langzaam wordt de duisternis verdreven door het groeiende aantal kaarsjes. 

Wie binnenloopt ervaart de bijzondere sfeer, die spiritueel en troostrijk is. De stilte wordt afgewisseld met zachte muziek van de cantorij en andere zanggroepen, evenals instrumentaal spel op viool, piano, orgel en fluit. Kom dit ervaren, vanaf 18.30 uur tot ca. 20.30 uur is er vrije inloop.

Follow the Light bleek in de jaren tot 2020 in een duidelijke behoefte te voorzien. In dat jaar kon het evenement niet doorgaan wegens corona, in 2021 evenmin.

Maar vorig jaar bleek de behoefte hieraan nog even groot en kwamen er opnieuw veel mensen een kaarsje branden en de sfeer in zich opnemen: meer dan driehonderd kwamen met het hun uitgereikte kaarsje in de kerk om het daar aan te steken en te plaatsen.