Uitgaan & Cultuur

Expositie leden fotogroep Schelfhorst

ALMELO - Leden van fotogroep Schelfhorst exposeren tot en met 25 september recent werk in Het Meulenbelt (TMZ). Tijdens deze expositie is een veertigtal foto’s te bewonderen. Daarnaast is er keramiek te zien van Käthe ter Horst.

De activiteiten van deze fotogroep richten zich voornamelijk op het bespreken van eigen fotowerk. Elke drie weken komen de leden bij elkaar. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de zogenaamde bondscollecties. Er worden gastsprekers uitgenodigd en er zijn uitwisselingen met andere fotogroepen. Ook worden er dagjes uit georganiseerd naar belangrijke fototentoonstellingen, fotobiënnales of fotobeurzen. ”Zo nu en dan gaan we als groep of in groepjes op fototocht naar interessante locaties. Onlangs zijn we nog met een groepje naar Isle of Skye in Scotland geweest.”

Binnen fotogroep Schelfhorst komen alle vormen van fotografie aan bod, van landschap tot model, zowel studio- als straatfotografie, table-top, geënsceneerd, fotomontage etc. Elk jaar doet de fotogroep mee aan de zogenaamde ’Bondsfotowedstrijd’. Een jury van de Bond van Nederlandse Amateurfotografen Verenigingen (BNAFV) beoordeelt de inzendingen van alle fotogroepen uit Nederland. Fotogroep Schelfhorst wist hierbij over het algemeen ruim boven het gemiddelde te scoren tot en met de Topklasse. Fotogroep Schelfhorst behaalde diverse malen op de eerste plaats van de ’Fotowedstrijd afdeling Twente’.

Op de site www.fotogroepschelfhorst.nl wordt u op de hoogte gehouden van de activiteiten en ontwikkelingen van fotogroep Schelfhorst uit Almelo. Uiteraard ontbreekt een portfolio van de leden niet, waarin zij hun meest recente foto’s tonen.

De expositie in Het Meulenbelt aan de Vriezenveenseweg 176 is vrij toegankelijk.