Uitgaan & Cultuur

Doe jij mee?

Evenement: Oldenzaal verbindt!

OLDENZAAL - Ode aan de stad: Oldenzaal, de Glimlach van Twente, het bourgondische stadje waar je elkaar op straat nog groet! Men kent elkaar uit de buurt waar ze wonen, van school of, veel waarschijnlijker, van de sportvereniging, scouting of het zangkoor. Want bijna nergens in Nederland zijn inwoners zo verenigd als in deze mooie stad. Men zet zich belangeloos in als vrijwilliger bij de carnavalsvereniging, voetbal, hockey, toneel of biljartvereniging. Staan achter de bar, zorgen voor onderhoud van het materieel, organiseren bijeenkomsten of werven sponsoren. Met zijn allen maakt men Oldenzaal tot de levendige en kleurrijke stad die het is.

Dit alles staat echter onder druk door vergrijzing en jongeren die tegenwoordig andere prioriteiten hebben. Veel verenigingen zijn op zoek naar vrijwilligers en nieuwe leden, voor de continuïteit maar ook vele handen maken licht werk.

Ondertussen is er een steeds grotere groep Oldenzalers die zich eenzaam voelt, omdat ze de aansluiting missen, nieuw zijn, of de ingangen niet goed kennen.
Met zoveel activiteiten hoeft niemand langs de kant te staan. Toch heel begrijpelijk dat het soms lastig is om letterlijk een drempel over te gaan. Niet iedereen stapt zomaar bij een vereniging of clubhuis naar binnen. Soms heb je hier iemand voor nodig, een gids, iemand die je welkom heet, die zorgt dat je gezien en gehoord wordt.

Als hoeders van de stad, de dag en de nacht, maar ook van de cultuur en het verenigingsleven organiseren de burgemeester van de dag- en de nacht Patrick Welman en Peter Seiger samen met Oldenzaal Promotie het evenement ‘Oldenzaal Verbindt’.

Op zondagochtend 21 april wordt er gestart met een ontbijt en een kennismaking met het college voor ‘nieuwe’ Oldenzalers. Aansluitend is er een stadswandeling en ‘s middags presenteren zich langs de winkelstraten een groot aantal Oldenzaalse verenigingen op het gebied van cultuur, sport en vrije tijd. Belangstellenden worden op een laagdrempelige manier in contact gebracht met al het moois wat Oldenzaal te bieden heeft. Met dit evenement brengen ze verenigingen in contact met mogelijke nieuwe leden en vrijwilligers, met elkaar en met sponsoren. Dit evenement vindt plaats gelijktijdig met de koopzondag. Om dit evenement tot een groot succes te maken roepen ze zoveel als mogelijk verenigingen op om deel te nemen. Wacht niet langer en schrijf je in voor Oldenzaal Verbindt! Samen wordt er een onvergetelijke dag van gemaakt!

En jij? Ben jij op zoek naar een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding, wil je nieuwe vrienden maken, je talenten ontwikkelen, je passie delen en een bijdrage leveren aan de stad? Ze zien jou graag op zondag 21 april!

Oldenzaal Verbindt vindt plaats gelijktijdig met de koopzondag op zondag 21 april van 12.00 tot 17.00 uur. Voor elke vereniging is een kraampje beschikbaar, de kosten hiervoor bedragen 25 euro.  Wil jouw vereniging zich deze dag ook presenteren, meld je dan nu aan via secretariaat@nachtburgemeesteroldenzaal.nl of info@oldenzaalpromotie.nl