Uitgaan & Cultuur

Eerste lustrum Shantyfestival

TUBBERGEN - Shantykoor de Schuytenvaerders gaat dit jaar alweer voor de vijfde keer groots uitpakken met een Shantyfestival in het hart van Tubbergen. 

Burgemeester Anko Postma zal, net als zijn voorgangers in eerdere edities deden, de opening verzorgen. Vervolgens gaan de leden van de negen deelnemende koren naar hun podium om het publiek te vermaken met heerlijke meezingers.

Zoals altijd zijn er weer drie grote podia in het centrum van het dorp opgezet door de vrijwilligers van de Oranjewijk. Het festival in Tubbergen krijgt elk jaar veel aanmeldingen van koren die willen deelnemen. Koren uit de wijde regio zorgen voor een grote verscheidenheid binnen het genre zeemansliedjes en Shanty’s.

Hollands Festival

Nieuw dit jaar is de activiteit van de winkeliers in de winkelstraat. Onder de noemer 'Hollands Festival' zijn er veel acties van de ondernemers en zijn er oud-Hollandse spelletjes en andere activiteiten in de winkelstraat.

Na afloop van de optredens komen alle koren om 17.00 uur bijeen op het centrumplein voor een samenzang van een aantal heel bekende liedjes waar het publiek natuurlijk ook aan mee kan doen. Daar zal de jury ook de winnaar van de prijs voor het mooiste/gezelligste/beste koor bekendmaken. En om de sfeer nog even vast te houden zal op het podium op het centrumplein een dj het muzikale gebeuren van de Shantykoren overnemen.

Kortom, het wordt een super mooie, muzikale dag in Tubbergen en de toegang is voor de hele dag gratis. Van harte welkom!! 

Uw reactie