Uitgaan & Cultuur

Eerste buurtfeest ‘grote’ De Wirnte Langeveen daverend succes

LANGEVEEN -  De nieuwe wijk ‘De Wirnte 2’ is volop in aanbouw. Ondanks dat er op dit moment nog geen woning bewoond wordt in deze prachtige nieuwe wijk, werd de uitnodiging om tezamen met de bewoners van De Wirnte 1 een gezamenlijk buurtfeest te houden enthousiast ontvangen door de nieuwe buurtgenoten. Dat bleek ook wel uit het aantal aanmeldingen; nagenoeg alle gezinnen uit De Wirnte 1 en 2 meldden zich aan en ook veel jeugd uit De Wirnte 1 was aanwezig.

Het buurtfeest kende een passend thema en bestond uit een drietal quizrondes.

Ronde 1 genaamd ‘komkommertijd’ stond in het teken van samenwerken (er moesten vragen beantwoord worden waarvan de antwoorden stonden in een specifieke editie van Op en rond de Essen).

In ronde 2 met als titel ‘Inburgeringscursus’ moesten er allerlei vragen, soms cryptische omschrijvingen, beantwoord worden. Over elk gezin uit De Wirnte 1 werd een vraag gesteld zodat na afloop van deze ronde de nieuwe buurtgenoten weer iets meer wisten over de huidige wijkbewoners. De laatste en afsluitende ronde kende een muzikale noot omdat, zoals bij de meesten wel bekend, in De Wirnte 1 tijdens feestjes muziek en haar volume altijd een grote rol speelt. Aan de hand van muziekintro’s moest o.a. geraden worden wie de uitvoerenden waren en/of wat de titel was van het betreffende liedje. Alle genres kwamen voorbij; geheime zender, disco, pop, rock, het Nederlandse lied en ook een vleugje Marokkaanse urban.

Tussen de quizrondes door werden de aanwezigen door Eddie Weusthuis namens Ed Smakelijk verwend met heerlijke culinaire gerechtjes waarvan zichtbaar werd genoten. Voor de jongsten waren er natuurlijk patat, frikandellen en hamburgers.

Het werd een hele gezellige avond en nacht waarbij er tot in de kleine uurtjes werd doorgevierd.

Eens te meer blijkt maar weer hoe belangrijk het is dat er ook in de kleine kernen gebouwd blijft worden, want dat zorgt voor zoveel meer schwung en reuring in het dorp en de wijken.