Uitgaan & Cultuur

Eerste artiesten Boeskool

OLDENZAAL - Het is alweer juni en dat betekent dat het aftellen is voor hét zomerfeest van Oldenzaal, de Boeskool is Lös 2024! Van 20 t/m 25 augustus is er weer van alles te doen in de binnenstad van Oldenzaal, de mooiste gemeente van Nederland. Vanaf nu kun je de komende weken in deze krant het programma per dag lezen.

Dinsdag 20 augustus Boeskool in Concert
Na alle voorbereidingen kan er eindelijk van start gegaan worden, hét moment waar iedereen op heeft gewacht. De opening van de Boeskool is Lös vindt plaats vanaf 19.15 uur op de Groote Markt. Presentatrice Evelien Harberink leidt deze avond samen met Koninkijke Harmonie St. Joseph. Artiesten als Lunedi, Stanley Burleson, Lunedi en lokaal talent Sofie van Gils zullen spetterende optredens geven.

Evelien Harberink
De presentatie is in handen van Evelien Harberink.  Deze Twentse actrice/presentatrice kreeg haar bekendheid door haar rol in de succesvolle (gouwe ouwe) serie van Jonge Leu en Oale Groond. Evelien is als geen ander in staat om er samen met haar publiek een feestje van te maken.

Koninklijke Harmonie St. Joseph
Al jaren spelen ze, o.l.v. dirigent Römanö Mediati, als een fenomenaal Oldenzaals orkest dat de uitdaging graag opzoekt. Na de successen van voorgaande jaren hebben ze ook dit jaar de regie in handen en gaan ze een performance van niveau neerzetten!

Lunedi
Lunedì is het eerste Classical Crossover-trio bestaande uit drie zussen. Annemarijn, Willemijn en Lillian Maandag zijn geen onbekende zangeressen in de theaterwereld. Ieder afzonderlijk zijn ze in verschillende producties te zien geweest. Willemijn speelde onder andere in Anastasia, Frozen en Evita en Annemarijn in The Phantom of the Opera en Hello, Dolly! Lillian heeft in het buitenland ruimschoots haar sporen verdiend in onder andere de musical Phantom of The Opera en haar rol in Schikaneder waarbij zij samenwerkte met Stephen Schwartz. De geschoolde sopranen zingen opera klassiekers als ‘Mio Babbino Caro’ en ‘Flower Duet’, klassieke bewerkingen van bekende popsongs zoals ‘All Of Me’ van John Legend en krachtige ballads uit verschillende musicals en films. Sinds 18 september staat hun eerste single ‘Dreaming Of The Days’ op Spotify en iTunes, met bijbehorende clip op YouTube.

Stanley Burleson
Musicalduizendpoot Stanley Burleson volgde zanglessen bij onder anderen Gerard Meyer, Jan Polak, Adriaan van Limpt, Frits Hassoldt en Alberto ter Doest. Daarnaast kreeg hij dansles van Tine Teeling, Ineke Huissen en Rick Atwell. Hij begon zijn carrière in de musical Cats en speelde daarna rollen in Les Misérables, Elisabeth (De Dood), Fosse, 3 Musketiers (Kardinaal Richelieu), Passion (Giorgio), Beauty And The Beast (Het Beest), Cats (Tuk-stuk-rukker), Evita (Che Chevara), Miss Saigon (De Regelaar), Musicals in Concert, Best of Broadway, We Will rock you (Khashoggi) en trad hij op in de theatershows van Karin Bloemen en Adèle Bloemendaal. Stanley is ook regelmatig te zien geweest in de Dinnershow Brooklyn Nights. Stanley deed de choreografie voor meerdere televisieprogramma’s van Karin Bloemen, John Kraaijkamp Musical Awards Gala (2000-2009) en Filmpje van Paul de Leeuw en was juryvoorzitter bij Sterrenjacht (2004) en Let’s Dance (2009). Ook is hij verantwoordelijk voor de choreografie van verschillende theaterproducties. Sinds enkele jaren regisseert hij ook voorstellingen waaronder de productie Släpstick van De Wereldband, Ashtonia (van de Ashton Brothers), CARO van De Efteling en BONI bij Het Zuidelijk Toneel. Samen met Joris van Veldhoven maakte hij de familievoorstelling De Weerwolf en de zeven geitenwollensokjes. Aankomende zomer is hij verantwoordelijk voor concept, regie en script voor de nieuwe theatershow van Hans Klok. Op televisie was hij ondermeer te zien in The Passion en in de jeugdserie Kapser en de Kerstengelen. Stanley speelde twee jaar de rol van De Geest in de musical Aladdin. Voor deze rol ontving hij een musical Award voor Beste mannelijke hoofdrol in een grote productie.

Sofie van Gils
Lokaal talent Sofie van Gils, 18 jaar oud, geboren en getogen in het mooie Oldenzaal. Heeft afgelopen mei examen gedaan aan het Twents Carmel College en gaat na de zomer beginnen aan de bachelor geneeskunde aan de Radboud Universiteit. Naast school en alle andere dingen die een meid van 18 kan doen, maakt ze ook prachtige muziek. Dat doet ze nu al tien jaar, eerst bij de Kaliber Kunstenschool, waar Floor Borghuis haar de liefde voor het fluiten heeft bijgebracht.

Sinds drie jaar studeert Sofie aan de Sweelinck Academie voor nationaal toptalent van het Conservatorium van Amsterdam. Ze heeft al veel mooie dingen meegemaakt, zoals spelen op mooie plekken samen met het Twents Jeugd Symfonie Orkest, optreden in het Koninklijk Concertgebouw en prijzen winnen op het Prinses Christina Concours! Een echte topper dus met een mooie succesvolle toekomst voor zich.

Kortom, genoeg reden om 20 augustus naar de Groote Markt in Oldenzaal te komen om bij de opening van de Boeskool is Lös te zijn!

Deze editie van de Boeskool is Lös wordt mede mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsoren: De Monnik Dranken, Ledinbouw Spotleds, Metin Logistics en Grolsch.