Uitgaan & Cultuur

De vijfde editie van Samen Top 2000 komt eraan

TUBBERGEN - Samen Top 2000 was van 2017 tot en met 2020 een vast onderdeel van de agenda van de H. Pancratiusparochie. Deze mooie avonden trokken volle kerken, eigen kerkkoren die liederen van deze tijd zongen. Mensen gingen voldaan naar huis. De vijfde (lustrum)editie heeft enige tijd op zich laten wachten omdat Samen Top 2000 vanwege corona twee jaar afgelast moest worden. De eerste editie vond plaats in de kerk van Tubbergen. Terugdenkend aan deze editie, komen bijzondere herinneringen naar boven. Kon dit wel plaats vinden in de kerk? Samen Top 2000 haalde de Tubantia, RTV Oost besteedde hier aandacht aan. Het ging door en dat ondanks de slechte weersomstandigheden, het ijzelde deze avond. De kerk was helemaal vol! De eerste editie was een succes, dus moest er zeker een vervolg komen.

Een jaar later streek Samen Top 2000 neer in de kerk van Albergen, de kerk die praktisch het meest geschikt was, want er waren geen pilaren en het scherm boven het priesterkoor was voor iedereen zichtbaar. Snel werd er het besluit genomen om in de kerk van Albergen te blijven. Zo vond de 2e, de 3e en de 4e editie plaats in de kerk van Albergen. Ook de 5e editie zou daar plaatsvinden maar werd afgelast door corona, waarna de kerk van Albergen is onttrokken aan de eredienst.

De werkgroep die de organisatie op zich neemt heeft besloten dit jaar weer een Samen Top 2000 te laten plaatsvinden en wel op een alternatieve locatie, te weten ’t Oale Roadhoes in Tubbergen, een locatie met een mooie zaal en veel faciliteiten; alleen kunnen er geen 600 mensen plaats nemen, zoals bij de laatste editie in de kerk van Albergen. In de balkonzaal van ’t Oale Roadhoes worden zoveel mogelijk zitplaatsen, maar ook staplaatsen gecreëerd om zoveel mogelijk mensen te kunnen ontvangen.

De zes koren die mee gaan doen zijn: ‘nJoy (Reutum/Fleringen), Courage (Langeveen), Multiple Voices (Tubbergen), Cantabilé (Mariaparochie), Clavis (Vriezenveen) en Cantiamo (Albergen), zij hebben liederen uitgekozen en zijn al druk aan het repeteren. Elk koor zal drie liederen gaan zingen (die nog niet eerder zijn uitgevoerd bij Samen Top 2000), en er zal een gezamenlijk slotlied door alle koren worden gezongen. Een avond die de moeite waard zal zijn! Gastsprekers zijn inmiddels gevonden in de personen van burgemeester Wilmien Haverkamp en de kinderburgemeester Annemijn Snijders.

De uitvoering zal plaatsvinden op vrijdag 9 september. De zaal van het Oale Roadhoes zal deze avond om 19.30 uur de deuren openen, bezoekers kunnen beginnen met een kop koffie.

U bent van harte uitgenodigd voor deze mooie avond, de H. Pancratiusparochie hopt dat alle plaatsen bij het Oale Roadhoes bezet zullen zijn. Aansluitend zal er een afterparty zijn, om na te praten onder het genot van een drankje, ieder aanwezig is hiervoor uitgenodigd en natuurlijk ook de koren: Samen Top 2000 is elkaar ontmoeten!

Volgt het nieuws ook op Facebook, Samen Top 2000 heeft een eigen Facebookpagina. De vijfde editie van Samen Top 2000 gaat plaats vinden, de organisatie is er bijna klaar voor, wees welkom op vrijdag 9 september vanaf 19.30 uur in ’t Oale Roadhoes in Tubbergen!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met diaken Bert Huitink, b.huitink@hpancratius.nl