Sport & Vrijetijd

MVV'29-1: onbetwiste kampioen van het regionale amateurvoetbal

HARBRINKHOEK - MVV’29 heeft geschiedenis geschreven als de eerste kampioen in het regionale amateurvoetbal. De ploeg, onder leiding van trainer Gerard Kocks, verzekerde zich van de titel door een overtuigende 3-0 overwinning op Reutum op zondagmiddag 14 april. Met nog vijf wedstrijden te gaan in de competitie, staat MVV’29 al vast als tweedeklasser voor het komende seizoen.

De superioriteit van MVV’29 in de derde klasse A is onmiskenbaar. De kampioenstitel werd zeker gesteld, mede dankzij het puntenverlies van concurrenten WVV’34 en Delden. Met een voorsprong van vijftien punten op het naaste duo, leek het kampioenschap slechts een kwestie van tijd. Het enige vraagteken was wanneer het kampioensfeest gevierd zou worden: tijdens de wedstrijd tegen Reutum of volgende week op eigen terrein tegen Delden? Het antwoord kwam snel toen het kampioensfeest al bij Reutum begon.

MVV’29 overtrof niet alleen op het veld, maar ook in geduld. Nadat de mannen zelf gemakkelijk hun tegenstander versloegen, moesten ze wachten op de resultaten van WVV’34 en Delden. Het goede nieuws kwam snel na het laatste fluitsignaal, met het verlies van WVV’34 tegen Wijhe’92. Het wachten op de uitslag van Delden duurde iets langer omdat deze wedstrijd later was begonnen. Na een spannend half uur werd duidelijk dat Delden niet verder was gekomen dan een gelijkspel tegen DSVD, waardoor het kampioensfeest van MVV’29 kon beginnen.

Het succes van MVV’29 dit seizoen is geen toevalstreffer. Met een record van zestien overwinningen en vijf gelijke spelen hebben de heren de eerste twee periodes gewonnen en zijn ze nog steeds ongeslagen. Aanvoerder Gijs Oude Munnink benadrukte het kritische aspect binnen het team, de spelers en de staf, dat hen heeft geholpen om het beste uit zichzelf te halen en de titel veilig te stellen. In vergelijking met vorig seizoen, waarin ze de titel misliepen, heeft MVV’29 dit jaar geen enkel moment verslapt.

MVV'29 is niet alleen een kampioen op het veld, maar ook een bron van trots en inspiratie voor de gemeenschap van het dubbeldorp Harbrinkhoek-Mariaparochie. Met hun vastberadenheid en toewijding hebben ze laten zien wat mogelijk is met teamwork en doorzettingsvermogen.