Uitgaan & Cultuur

De muziekkoepel is er weer klaar voor!

OVERDINKEL - Ook dit jaar is het bestuur van de Stichting muziekkoepel Overdinkel erin geslaagd een  gevarieerd jaarprogramma op de planken te plannen. In de muziekkoepel aan de Spinnersweg zullen dit jaar weer honderden muzikanten en zangers hun talenten laten zien en horen aan het Overdinkelse publiek.

Een voor Overdinkel nieuwe band zal de opening verrichten van het seizoen 2024, de Classixx Live Band. Deze uit Hengelo afkomstige vijfkoppige band speelt nummers uit de jaren ’60, ‘70 en ‘80. Zij treden op 24 april op.

Een repertoire van liederen met een lach en een traan is te horen tijdens het optreden van de Oldenzaalse Smartlappenzangers. Zij verzorgen op 1 mei een gezellige avond met liederen die iedereen luidkeels kan meezingen.

Een heel ander geluid kun je horen op 14 mei, dan treedt het Martinikoor op. Zij zorgen voor een zangtechnisch hoogstaand concert met liederen uit Rusland, Duitsland en natuurlijk ook Nederland. Intomusic zal ook weer te horen zijn in de koepel. Het koor heeft een breed repertoire, van vrolijk en ritmisch tot stemmig en soms een beetje klassiek. Op 30 mei zijn zij te gast op de planken van de koepel.

Zes dagen later kunnen de toeschouwers swingen. De Driland Bigband is niet van één markt thuis (jazz), ook de blues en rock and roll worden ook niet geschuwd.

Op 20 juni verwelkomen ze de slagwerkgroep van muziekvereniging Crescendo. De musici uit Overdinkel verzorgen een  afwisselende show waarbij slagwerk, percussie, drums en trommels centraal staan.

Een week later op 27 juni zal saxofoonkwartet KRA:S! optreden. Het kwartet beschikt over een mooi afwisselend repertoire: van klassiek tot pop, van Piazolla tot Deep Purple en alles waar daartussen ligt.

Het koor Montana kon door omstandigheden vorig jaar helaas niet optreden. Maar dit jaar zijn ze van plan om op  4 juli te schitteren met een gevarieerd programma van musical- en gospelliederen tot populaire en klassieke liederen.

Op 8 juli is wederom een bigband te gast in Overdinkel. Bigband Losser zal als vanouds de dorpsgenoten trakteren op jazz van vroeger en van nu, met een jonge en zeer enthousiaste dirigent.

Tien dagen later, op 18 juli, verzorgt het Accordeonorkest Losser een optreden. Vele bekende als ook onbekende muziek is dan te horen onder leiding van Frans Breukers.

Muziekvereniging Concordia fungeert dit seizoen als uitsmijter. Dit vertrouwd fanfarekorps, dat vanaf 1998 al optreedt op de koepel, zal met al haar geledingen aan de dorpsgenoten laten zien wat zij te bieden heeft op 19 september.