Uitgaan & Cultuur

‘De Jeskes oet’ opnieuw uitgebracht

OLDENZAAL - 1974; Nederland wordt in de finale van het WK voetbal nét geen wereldkampioen, het is een jaar na de oliecrisis, Joop den Uyl is minister-president, het bier is met carnaval een kwartje duurder, Gerard (Roord) is prins en Piet (Ruijvekamp) zijn ‘sik’ en heel Oldenzaal zingt De Jeskes oet. Het lied, gecomponeerd en op tekst gezet door Geert Christenhusz, wordt nu, 50 jaar na dato, nog steeds en bij veel gelegenheden gezongen. Inmiddels is het ook bekend in vakantie- en wintersportgebieden waar Boeskoolvolk vertoeft. Reden voor Annet Meijerink van Muziek Theaterbureau Mélange het initiatief te nemen om het lied nu in 2024 opnieuw op te laten nemen en door artiesten van een jongere generatie te laten vertolken.

Omdat de samenwerking met het zangduo Robyn (Ankoné) & Ype (Wielinga) en met Original Boeskool Blech bij de opname en uitvoering van ‘Op ‘n Elfden van ’n Elfden’ (ook van Geert Christenhusz) zo goed was bevallen en Jan Steenbeeke en Peter Heideman de geluidsopname/productie wel weer wilden verzorgen, werden de handen ineen geslagen en is er een prachtig product op de markt gebracht waar Oldenzaal trots op kan zijn.
Vanaf nu is het resultaat te beluisteren of te downloaden via Spotify en kunnen ‘De jeskes weer oet en ’t glas in de hand’.
Ook het nummer Op ’n Elfden van ’n Elfden, het lijflied van de Twentse elfde van de elfdeviering, is via Spotify te beluisteren.