Uitgaan & Cultuur

Dag van de moedertaal: Voorlezen in je eigen taal

OVERDINKEL - Bij Fundament zijn we er voor iedereen, waar je ook vandaan komt en welke taal je ook spreekt. Elk jaar op 21 februari wordt door UNESCO de ‘Internationale Dag van de Moedertaal’ gevoerd. Deze dag staat in het teken van de taalkundige en culturele diversiteit en meertaligheid.

Ook bij het Taalpunt besteden we dit jaar aandacht aan deze dag. Bij het Taalpunt ligt de focus op het leren van de Nederlandse taal, maar hechten we ook enorm veel waarde aan de moedertaal van onze deelnemers. Door de moedertaal in ere te houden, blijven de taalkundige en culturele tradities bestaan.

Bij het Taalpunt weten we hoe belangrijk lezen en voorlezen zijn op de (taal)ontwikkeling. Voor onze deelnemers is voorlezen niet altijd vanzelfsprekend, helemaal niet als het om een boek in het Nederlands gaat. Naar aanleiding van de Nationale voorleesdagen, wordt op woensdag 21 februari om 10.00 uur het boek van deze Nationale Voorleesdagen voorgelezen: ‘Help een verrassing’. Dit wordt gedaan door één van de deelnemers van het Taalpunt en wordt ditmaal niet in het Nederlands voorgelezen, maar in de moedertaal van deze deelnemer: Arabisch. Het boek is geschikt voor kinderen van 0 – 6 jaar. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon binnenwandelen en aansluiten.

Datum: 21 februari 2024
Tijd: 10.00 – 11.00 uur
Locatie: MaakLab, rechts bij de ingang van ’t Lossers hoes, Raadhuisplein 1.

Uw reactie