Uitgaan & Cultuur

Concordia Overdinkel haalt zilver op WK marching in Radstake

OVERDINKEL -  Aan de voorbereidingen kon het niet liggen, alles was tot in de puntjes uitgewerkt en doorgenomen. De speciale counters werden tot in den treuren ingestudeerd onder leiding van tambour-maître Gerben Keujer. Het muzikale gedeelte, dat absoluut niet onderschat mag worden, werd onder leiding van Norbert Bruins gerepeteerd.

Kortom, de voorbereidingen waren top voor het Worldchampionship of marching and showbands in het Duitse Radstake. Concordia kwam uit op het onderdeel Mars in de Championshipklasse, dit is tevens de hoogst mogelijke klasse op het WK. Tijdens het optreden was de spanning om te snijden, maar uiteindelijk werd er een topprestatie neergezet. Het optreden zag er goed uit volgens de meegereisde supporters, maar de drummers zelf waren zeer kritisch over hun neergezette prestatie.

Tevens was er de mogelijkheid om het optreden te volgen via een livestream, hier werd door de thuiblijver ook gretig gebruik van gemaakt.

Nu was het wachten op de jurybeoordeling, deze vond plaats onder een vierkoppige jury waarbij gekeken werd naar de muzikaliteit en de visuele aspecten van het marcheren. Na uren wachten, totdat alle korpsen waren geweest, kwam dan eindelijk de uitslag: tweede, ofwel een dikke, zilveren plak met 83,15 punten en een prachtig resultaat, waar ze als vereniging uiteraard enorm trots op zijn. Het feest ging dan ook nog tot in de late uurtjes door bij terugkomst in het clubgebouw.

Wilt u de filmpjes en foto’s zelf zien, kijk dan even op www.concordia-overdinkel.nl of volg hen op Facebook en Instagram.