Uitgaan & Cultuur

Concert: Lente-Liefde-Muziek-Hoop

ALMELO - Het Oekraïense echtpaar Tatjana Baturina en Nodari Rosopidze-Muradyan is met elkaar verbonden door muziek. In februari 2022 toen de oorlog uitbrak, vluchtten de twee en werden door het echtpaar Piet en Lieke van de Hoef in Almelo opgevangen. Als dank aan deze familie en alle andere vrienden geven ze een concert in Bibliotheek Almelo. 

Nodari is opera-tenor, stemleraar, theateracteur, regisseur, poppenspeler, toneeldocent en kok. Hij zingt graag Napolitaanse liedjes, zigeunerromans, Armeense en Oekraïense liedjes. Tatyana is zangeres, zanglerares, schrijft poëzie en liedjes en is revalidatiespecialist. Ze heeft een unieke stem. Nodari kan gemakkelijk opera-aria's en populaire liedjes zingen. En hij zingt graag a capella Oekraïense liedjes maar ook zijn eigen liedjes.

Tijdens het concert op zaterdag 6 april treden naast Tatjana en Nodari ook de Almelose Henk Linker en Valeria Boermistrova, gitarist Rob Besselink, de Hengelose pianist Erwin Strikker en de Armeense muzikant Sergej uit Enschede op. Henk Linker is organist/dirigent van de St. Georgius-basiliek te Almelo. Valeria Boermistrova studeerde Koordirectie aan het Musical College in Moskou en Zang aan het Musical Institute aldaar.

Het concert is gratis maar een vrije gift voor de muzikanten is welkom. De aanvang is 16.00 uur.

Uw reactie