Uitgaan & Cultuur

Cobblestone 6 maart: Mike Farris and band

OLDENZAAL - Mike Farris and band treedt op woensdag 6 maart om 20.30 uur op in het Sempergebouw aan de Wilhelminastraa 29b in Oldenzaal. De entreeprijs bedraagt € 15,00.

Maart 2004 was de start van Cobblestone, 20 jaar geleden alweer. Cobblestone ging van start met The Hackensaw Boys, een totaal onbekend bandje met aanstekelijke countrydeuntjes; nu zijn ze inmiddels een gerenommeerde festivalact.  

Maart 2024 tappen ze uit een heel ander vaatje: SOUL niet meer, niet minder!

Ze proberen dit jubileumjaar met wat extra’s te komen, zoals nu met Mike Farris. Hij zou solo komen. Ze hebben echt alle moeite gedaan om hem met band op het podium te krijgen en dat is gelukt. In het hele land speelt hij solo (of hooguit als duo) maar in Oldenzaal en Weert met een vijfmans orkest. Zo’n fenomenale soulstem heeft een band nodig. Mike Farris brengt je terug naar Sam Cooke, Otis Redding, Al Green en Bill Withers.

Joe Bonamassa is fan. De studioband op Mike’s laatste album Silver and Stone bestaat uit louter bandleden van toppers als Elvis Presley, Dusty Springfield, Bonnie Raitt en Delbert McClinton. Zijn voorlaatste album, Shine For All People, heeft zelfs een grammy binnen en als je hem beluistert dan kun je dat alleen maar beamen. Heerlijke soul en gospel. Mike kan een hele grote worden, te vergelijken met The Teskey Brothers. 

Bezetting
Mike Farris: gitaar, vocals; Bart de Win: toetsen, backing vocals; Tom Veltien: gitaar, backing Vocals; Eric van de Lest: drums, backing vocals; Wilbrand Meischke: bas.

Kaarten kopen? Muziek beluisteren? Ga naar www. cobblestone.nl voor de voorverkoopadressen en de muziek van Farris.