Uitgaan & Cultuur

Carnaval in Lattrop onder leiding van Markies Rob II

LATTROP - Carnavalsvereniging de Droadneggel en Schupp'ndrieters staat dit carnavalsseizoen onder leiding van Markies Rob Veldhuis. Als sik koos hij Paul Zwiep.

Het duo kwam zaterdagavond 13 januari jl. op in een bomvolle zaal bij Gasterij De Smid in Lattrop.

Rob is 42 jaar, is getrouwd met Karin Veldhuis. Samen hebben ze drie dochters: Anne van 12, Femke van 10 en Lauri van 6. Rob is geboren in Denekamp waar hij jarenlang al actief lid is geweest bij CV de Nachtuulkes. 14 jaar geleden verhuisde hij samen met zijn vrouw Karin naar Breklenkamp waar ze samen een gezin stichtten met 3 prachtige dochters. Enkele jaren na zijn intrede in Breklenkamp begon Rob als trompetist bij de Bergvennenkapel die dit jaar ook nog eens hun 40-jarig jubileum vieren. Ook begon hiermee voor hem opnieuw het actieve leven binnen de carnaval. Het zit in z’n bloed zullen we maar zeggen! In het dagelijks leven is hij Uitvoeringscoördinator Groen & Cultuurtechniek bij Twente Milieu. In zijn vrije tijd rijdt hij graag op de Zündapp, houdt hij van wandelen, kamperen met z’n gezin en een feestje op z’n tijd.

Dit jaar staat hij o.a. samen met zijn oudste dochter Anne op het podium, zij is als één van de drie adjudantes uitgekozen op basisschool ’t Kämpke.

Sik

Paul, 51 jaar, woont samen met Suzan Scholte in ‘t Hoff. Samen hebben ze een dochter Mayre van 13, en een zoon Tycho van 11. In het dagelijks leven is hij Area Sales Manager bij Sensata in Hengelo. In zijn vrije tijd is hij regelmatig op de mountainbike te vinden. Daarnaast is hij actief als tafeltennisser bij TTV Dinkelland, waar hij ook de voorzitter van is. Verder is hij een fervent windsurfer. Paul is al aantal jaren actief bij de bouw van de carnavalswagen.

De lijfspreuk van Markies Rob II en Sik Paul is: 

“Met de Zündapp in de hook en de caravan op stal loat wie de trompet ligg’n en viert wie onmeunig carnaval!”