Uitgaan & Cultuur

Carnaval Aveleijn Amaliahof

DENEKAMP - Op donderdag 11 januari was het eindelijk zover. Na vier jaar was er weer een prinsopkomst bij cv de Duvelkes van Aveleijn. Veel bewoners hadden hun carnavalsoutfit aangetrokken en kwamen ondanks de gladheid op straat naar de Ontmoeting aan de Ootmarsumsestraat. Hier werd met spanning gewacht op wie dan toch de nieuwe hoogheden zouden zijn.  

Jonker Naud en Sik Joren van de Greune Köttelpeerkes kwamen samen met kapel Onderoet dit feestje meebeleven en na een paar nummers gespeeld te hebben werd de spanning opgebouwd. Na oorverdovend tromgeroffel kwamen Prins Peter en Prinses Jacqueline tevoorschijn en kon het grote feest helemaal beginnen. Prins Peter en Prinses Jacqueline gaan dit jaar voor met hun lijfspreuk: 

“Carnaval vieren vinden wij fijn. Dit jaar zetten wij alles op de kop bij Aveleijn”

Onderscheidingen werden over en weer uitgedeeld en na een paar rondjes polonaise was het voor Jonker Naud en Sik Joren weer tijd om te gaan. 

Er werd nog even nagefeest en iedereen heeft al zin aan het bezoek aan het gala van de Köttepeern en natuurlijk het meelopen met de optocht.

Aveleijn wil bij deze nog een keer de Greune Köttelpeerkes en kapel Onderoet bedanken voor hun aanwezigheid.