Uitgaan & Cultuur

C.V. de Waterpönskes zet weer een prachtig gala neer

TILLIGTE - Voor de 45e keer zette carnavalsvereniging de Waterpönskes een succesvol gala neer. Drie avonden kon Tilligte genieten van een gevarieerd programma van muziek en buuts. Alle avonden zat de zaal goed vol en zat de sfeer er ook goed in! Het gala startte traditiegetrouw met het openingslied. Het lied ‘Wij zijn Tilligte’, dat vorig jaar voor de jubileumeditie geschreven is, werd nu luidkeels meegezongen door het publiek. Na deze muzikale opening was het de beurt aan de dansmarietjes om het publiek te vermaken met hun danskunsten. Met een mix van verschillende nummers luktte het hen om de zaal direct op de kop te zetten.

Vervolgens is het de beurt aan Nel Lellebel, gespeeld door Irma Oude Nijhuis, om vanuit ‘het huisje van bewaring’ een grappige sketch neer te zetten met haar verhaal over hoe ze in de gevangenis terecht is gekomen. En wat blijkt; ze heeft het daar zo slecht nog niet.

Na deze buut is het tijd voor een muzikaal intermezzo dat opgevoerd wordt door Tilligtes eigen Masked Singer. Een prachtige bij brengt voor de pauze een Engelstalige medley ten gehore dat door de zaal goed wordt ontvangen. Nadat enkele hints genoemd worden door de galapresident, wordt de zaal nog even in spanning gelaten. Later op de avond komt de bij terug waarna ook de onthulling volgt. En ook zonder masker laat Anja Postel haar zangkunsten horen en zorgt ze voor een staande ovatie.

Tijdens de buut ‘An Toafel’ vertellen broers en zus Jense, Jonne en Ruben Lohuis vanuit het welbekende café Koapman verschillende komische verhalen. Naast dat zij duidelijk talent hebben om een buut op het podium te vertolken, hebben ze dit jaar ook laten zien dat ze zelf een prachtig stuk in elkaar kunnen zetten.

Hierna wordt het podium omgetoverd tot platteland waarbij Ilonka Haamberg, Danique Lansink en Marleen Oude Nijhuis met hun stuk ‘Ode aan het Platteland’ nummers als Onze Boerderij, Brommers Kieken en Deurdonderen zingen. Het lukt hen elke avond om de zaal luidkeels mee te laten zingen.

Het gedeelte voor de pauze wordt afgesloten met de buut ‘Buiten Dienst’, dat uitgevoerd wordt door Ruud en Sjaak Ribberink. Zij vertellen over wat zij als gemeentemedewerker zoal meemaken en dit zorgt voor menig lachsalvo.

Wanneer het publiek in de pauze is bijgekomen van alle lachkrampen staan de Dinkelöaskes klaar om hen te vermaken met een medley van nummers van Guus Meeuwis. Dit zorgt ervoor dat de zaal direct weer naast de stoelen staat en enthousiast meedoet.

De welbekende Dorpspolitiek mag uiteraard ook niet ontbreken in het programma. Dit wordt wederom opgevoerd door Jorno Masselink en Roy Kienhuis. Wat veel Tilligtenaren niet wisten, was dat zij 1 januari tijdens de Nieuwjaarsduik in Tilligte al als decor voor de Dorpspolitiek fungeerden. Voor een groot doek waarop menig Tilligtenaar in de Plooi te zien is worden alle ‘abnormale’ verhalen van het afgelopen jaar besproken.

De laatste buut van de avond wordt opgevoerd door Johnni Masselink. Met zijn buut ‘Bennie’ vertolkt hij Bennie die na de slechte ervaringen met het werkende leven toch liever op zoek gaat naar een leuke, rijke vrouw. Dit blijkt echter nog niet zo gemakkelijk… Ook zijn buut kan rekenen op veel gelach en een daverend applaus.

Het gala wordt traditiegetrouw afgesloten met de Playback. Met het stuk ‘Per spoor de wereld door’ brengen Joyce en Emmy Lansink, Jet Tebbe en Jarno, Wess, Femke en Milan Groeneveld meezingers uit verschillende landen ten gehore. Dit zorgt ervoor dat ze hele zaal op de kop staat. Een top afsluiting van een geweldig gala!

Ook dit jaar heeft Tilligte laten zien dat er aan talent geen gebrek is. C.V. de Waterpönskes heeft genoten van een drietal fantastische gala-avonden en hoopt iedereen dan ook weer te zien in 2025!