Uitgaan & Cultuur

Avondvierdaagse Losser

LOSSER: De 56e avondvierdaagse in Losser zit er weer op. Ondanks de slechte weersvoorspellingen in de week van 12 t/m 15 juni j.l. kunnen ze terugkijken op een prachtige wandelweek. Ze hadden elke avond droog en ideaal wandelweer, voor sommigen iets aan de koude kant zelfs.

Op zaterdagmorgen kwam het water met bakken uit de lucht, maar toen tegen 11.00 uur de eerste wandelaars voor de 20 km route op pad gingen scheen de zon volop en bleef het de hele zaterdag zonnig en droog wandelweer.

Dit jaar waren er meerdere nieuwe routes uitgezet door de vrijwilligers Benno en Rudolf. Daar kregen ze veel complimenten op. Nieuw dit jaar was ook de huldiging en afsluiting op zaterdagmiddag. Voor het eerst was deze op de sportvelden van SV Losser. Als vertegenwoordiger van de gemeente Losser was Wethouder Marian Oosterbrok hierbij aanwezig. Zij maakte de oudste deelnemer bekend en ook de grootste wandelgroep. De oudste deelnemer dit jaar was mevrouw R. van Rooy, zij is 81 jaar en liep met haar man drie avonden de 5 km en op zaterdag 7,5 km. De grootste wandelgroep was KBS De Martinus met 221 geregistreerde wandelaars (met bijna even zoveel begeleiders). Met muziekvereiniging DTKS voorop vertrokken alle wandelaars zaterdag rond 15.15 uur voor de feestelijke intocht naar het centrum van Losser. Hierbij wil de organisatie de sponsoren en natuurlijk alle vrijwilligers bedanken. Al met al kan de organisatie Stichting Avondvierdaagse Losser dit jaar terugkijken op een zeer geslaagde wandelweek met naar schatting rond de 1700 deelnemers in totaal (geregistreerde wandelaars en begeleiders). In 2025 zal de Losserse Avondvierdaagse gehouden worden van 11 t/m 14 juni. Want ’t löp nog altied lekker in Losser!