Uitgaan & Cultuur

Artilo exposeert in de Schelfhoed

ALMELO - In medisch centrum de Schelfhoed in de Schelfhorst exposeren vele kunstenaars tot december van dit jaar hun fraaie kunstwerken. De makers van de werken zijn leden van de vereniging van amateurschilders Artilo ( Art in Almelo). In totaal zijn twintig deelnemers er met meerdere werken in vier verschillende periodes vertegenwoordigd. De tentoonstelling in de Schelfhoed is vooral gerealiseerd op initiatief van Dick van de Veer samen met Geesje Kuit.

Artilo is bijna vijftig jaar geleden ontstaan in de Schelfhorst. Mensen die van schilderen en tekenen houden komen elke week op maandagavond en of dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in het wijkcentrum De Schelf bijeen. “De lessen zijn ontzettend leuk en ook erg leerzaam”, laten alle leden volmondig weten. Op maandagavond werken de schilders aan eigen werk met zelfgekozen materiaal onder leiding van de bekende Almelose kunstenaar Piet van der Hoef.

Op de dinsdagavond wordt er les gegeven in verschillende technieken. Verschillende kunstenaars bieden daarvoor hun diensten aan. Als het weer het toelaat, wordt er in de zomermaanden regelmatig buiten op locatie geschilderd. Ook wordt tijdens het jaarlijkse uitje een mooie expositie in een museum bezocht.

Exposeren doen ze zelf in wisselende samenstellingen ook meermaals per jaar. Nu dus in de Schelfhoed. In de wachtkamer, in de gangen en ook bij verschillende medewerkers in hun kamers hangen allerlei werken, met een grote diversiteit aan afbeeldingen. De bezoekers reageren positief en kijken uitgebreid naar de kunstwerken.

Mensen die belangstelling voor de werken hebben kunnen contact opnemen via de mail met dgveerslot@gmail.com Mensen die ook graag eens een schilderskwast willen hanteren mogen gerust op een avond langs komen op een maandag of dinsdagavond in de Schelf.

Kijk ook eens op de website: www.artilo.nl. Nog meer vragen? Stuur een mail naar: artilo.almelo@gmail.com