Uitgaan & Cultuur

‘Dubbel’ en dwars het bezoeken waard

Alfred en Albert

GEESTEREN - Over een week is het zover en mag toneelvereniging Kiek’ns Weard uit Geesteren weer de planken op. Op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 november voert de vereniging de komedie ‘Alfred en Albert’ op. Het stuk is geschreven door Carl Slotboom en wordt ook dit jaar geregisseerd door Joop van den Berg. De voorpremière is dinsdagmiddag 31 oktober a.s. voor de kinderen van de groepen 7 en 8 van de Aloysiusschool en voor leden van de KBO en de Zonnebloem. Tevens kunnen bewoners van Erve Mensman meekijken via een livestreamverbinding.

Als zijn vrouw en dochter een paar dagen op familiebezoek gaan, besluit Alfred in Parijs de bloemetjes buiten te gaan zetten. Met zijn boekhouder Paul spreekt hij af, dat hij via zijn mobiele telefoon in voortdurend contact zal blijven. Op het moment dat Alfred wil vertrekken verschijnt danseres Eva, die hij ooit eens in een nachtclub heeft ontmoet. Beneveld door de champagne, heeft hij haar destijds uitgenodigd en zijn adres gegeven. Eva is niet van plan te vertrekken, maar Alfred laat zijn snoepreisje niet door de neus boren en vertrekt naar Parijs, met de mededeling dat zijn boekhouder het verder maar

uit moet zoeken. Kort nadat Alfred vertrokken is, verschijnen zijn schoonzuster en haar echtgenoot uit Appingedam, die in de veronderstelling zijn dat zij afgesproken hadden te zullen komen logeren. Intussen hebben Alfreds vrouw en dochter de trein gemist, bellen naar huis en horen dat de familie uit Appingedam daar zit. Ze nemen onmiddellijk een taxi en komen naar huis. Goede raad is duur, want Alfred is onderweg naar Parijs. Dan verschijnt Albert, de tweelingbroer van Alfred, die hij al meer dan dertig jaar niet heeft gezien. Albert komt om geld en Paul wil hem dat wel geven, mits hij de komende dagen voor zijn broer Alfred door wil gaan.

Kaartverkoop

Na maanden repeteren zijn de spelers er helemaal klaar voor. Zij laten u genieten van een ontspannen en komische avond uit, dit wilt u zeker niet missen.

Het stuk wordt opgevoerd in zaal Kottink te Geesteren, met als aanvangstijd 20.00 uur. De kaartverkoop is inmiddels in volle gang. Kaarten zijn te reserveren via toneelgeesteren.nl of te koop bij Zaal Kottink á € 7,50.

Toneelvereniging Kiek’ns Weard wenst u alvast veel kijkplezier!