Uitgaan & Cultuur

Accordeonvereniging De Almelonia’s viert 75-jarig jubileum met jubileumconcert

ALMELO - Op donderdag 4 januari jl. bestond Accordeonvereniging De Almelonia’s maar liefst 75 jaar. Deze bijzondere mijlpaal wordt op zondag 4 februari gevierd met een koffieconcert in Hof 88. 

Het koffieconcert ter ere van het 75-jarige bestaan begint deze ochtend om 10.30 uur met ontvangst in de foyer. Bezoekers ontvangen hier een kopje koffie met een gebakje. Om 11.00 uur is het concert in de Kapel. Zowel het A-orkest als het Recreatie-orkest spelen onder leiding van dirigente Froukje Klinge. De toegang is gratis en iedereen wordt van harte uitgenodigd. Hof 88 is te vinden aan Elisabethhof 4 te Almelo.

Optredens en repetities

De Almelonia’s verzorgen jaarlijks meerdere optredens, waaronder in de binnenstad, tijdens de WAK, bij het Huis van Katoen, Hof 88 en de Doopsgezinde kerk. Een traditioneel decemberconcert met winterse liederen en bekende kerstklanken mag niet ontbreken. Maar ook klassieke en moderne nummers behoren tot het repertoire.

Het muzikale gezelschap oefent elke maandagavond, het recreatieorkest voor beginners vanaf 19.00 uur, het A-orkest vanaf 20.00 uur. Beide orkesten staan onder leiding van Froukje Klinge.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om eens geheel vrijblijvend te komen kijken en luisteren. De vereniging is altijd op zoek naar nieuwe aanwas. Er zijn diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld om kennis te maken met proeflessen. Een accordeon kan beschikbaar worden gesteld. De contributie bedraagt € 14,- per maand en het huren van een accordeon kost € 10,- per maand.

Voor meer informatie kunt u kijken op almelonias.nl. Als u geïnteresseerd bent in een boeking, gastoptreden of om zelf mee te spelen, dan kunt u mailen naar info@almelonias.nl en contact opnemen met Arnaud van Buiten, 0546-455175 of Jan Lenos, 0548-612411.