Uitgaan & Cultuur

Finale terug op het oude nest: Theaterhotel Almelo

25e editie unieke Almelose zangwedstrijd ‘Best Singer’ voor scholieren op dinsdag 11 juni

ALMELO - Zes middelbare scholen uit Almelo en omgeving organiseren dit jaar voor de 25ste keer de zangwedstrijd ‘Best Singer Almelo’. In geen enkele andere Nederlandse stad werken zoveel verschillende scholen samen om hun leerlingen een groot podium te bieden. Deze jubileumshow op dinsdag 11 juni (aanvang: 19.00 uur) keert terug naar waar het ooit begon: het Theaterhotel in Almelo. Zoals elk jaar worden de finalisten begeleid door een professionele live band. 

Fotograaf Richard Grobben
Fotograaf Richard Grobben

Workshops voor finalisten

Na de voorrondes op de verschillende scholen gedurende het schooljaar worden de zestien finalisten klaargestoomd voor de finale op dinsdag 11 juni. Zij krijgen tijdens een workshopdag tips over onder andere hun stemgebruik en podiumpresentatie.

Springplank voor muzikaal talent

In 1999 was Gonneke Bennes de eerste winnares met het nummer Sacrifice van Anouk. Destijds heette de show nog Soundmix Almelo en was de presentatie in handen van Daphne Bunskoek. In 2023 won Donna Mulder de wedstrijd, die werd gepresenteerd door een andere oud-winnares: Julia Bel. Het is opvallend om te zien dat veel oud-deelnemers inmiddels zelf werkzaam zijn in de muzieksector. Het bewijst dat deze zangwedstrijd Best Singer Almelo een stimulans is voor muzikaal talent.

Kaartverkoop

De show op dinsdag 11 juni begint om 19.00 uur. Vanaf medio mei zijn de kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar voor slechts € 3,- op de locaties van Het Noordik, Pius X College, Scholengemeenschap Canisius, het Erasmus, Alma College en De Passie. Wie op dinsdag 11 juni een kaartje koopt bij het Theaterhotel betaalt € 5,-.