Sport & Vrijetijd

Motortoerclub Dinkelland

Zondag gaan we weer… Aangepaste route

DINKELLAND - Een deel van de leden van Motortoerclub Dinkelland gaat aanstaande zondag tijdens de jaarlijkse Karborit in Lattrop, een sympathiek evenement, genieten van braadworst en karbonades. Meestal zijn dat ook de leden van de club die liefhebbers zijn van de langere ritten. Daarom is het programma van Motortoerclub Dinkelland enigszins aangepast en wordt zondag alleen een korte rit voor de liefhebbers gereden. 

De Sagenlandroute is in het geheel bijna 120 kilometer lang maar voor deze dag is hij ingekort tot circa 88 kilometer. De route wordt voorgereden door Meinte. Hij past de snelheid aan naar de wensen van de deelnemers. Een lekker rustig zondagmorgentoertje waarbij je ook nog op tijd weer thuis bent. Een groot deel van Noordoost-Twente, ook wel Twenteland Sagenland genoemd, is waardevol cultuurlandschap waar oude gebruiken beter bewaard zijn gebleven dan elders. In de Twentse dorpen leven figuren voort in sagen en legenden die passen bij het afwisselende landschap van bossen, weiden en akkers, doorsneden door riviertjes en beken.

De deelnemers starten deze route richting Lattrop, Oud-Ootmarsum, Vasse richting Tubbergen en via Reutum en Weerselo naar Hertme. Bij hotel-restaurant Jachtlust is een koffiepauze ingelast. Na de koffie rijden ze binnendoor naar Deurningen om via Hanzepoort in Oldenzaal richting De Lutte te rijden. Aan het einde van de rit gaan de motorrijders over de Nijenhaarweg terug naar de thuisbasis, restaurant het Sterrebos in Beuningen.

Ritgegevens

Verkorte Twentse Sagenlandroute.
Vertrek bij het Sterrebos om 10.00 uur.
Lengte van de rit 88 km Na ca. 40 km een koffiestop.
Terug in Beuningen ca. 13.30 uur.

Motortoerclub Dinkelland is een toer/gezelligheidsclub en geen raceclub. Wil je een keertje mee? Kom dan op zondag of op een avondritje om te ervaren hoe het is bij deze club. Elke eerste zondag van de maand is er de keuze uit een lange of een korte rit. Een avondrit is op elke derde woensdagavond. Volg Motortoerclub Dinkelland op https://www.facebook.com/search/ top?q=motortoeclub%20dinkelland en in dit nieuwsblad.

Meinte