Sport & Vrijetijd

Zeer geslaagd zwemtoernooi Recklinghausen voor De Dinkel

DENEKAMP - De Dinkelselectie vertrok het eerste weekend van de herfstvakantie naar Recklinghausen voor het eerste internationale zwemtoernooi van dit seizoen. Met twee busjes en een aantal auto’s vertrokken de 29 zwemmers, trainers, klokkers en begeleidende ouders zaterdagochtend rond 5.15 uur vanuit Denekamp. Op tijd, want de wedstrijd begon al om 9.00 uur. De stemming zat er ondanks het vroege tijdstip al goed in. Geslapen en gegeten werd in de naastgelegen ruimtes, die door de Dinkelzwemmers snel werd omgetoverd in een pannaveld. En natuurlijk was er het uitje naar de pizzeria op de zaterdagavond.

Finaleplaatsen

Maar er moest natuurlijk ook nog worden gezwommen. Op het programma stonden de 50m, 100m, 200m en 400m afstanden. Daarnaast konden op de korte 50m afstanden ook finales worden behaald als je bij de zes snelste zwemmers zat. Die uitdaging werd aangenomen, en hoe! Aangemoedigd door de trainers, de andere zwemmers en de meegereisde supporters haalde De Dinkel 12 x de finale: Isabelle (1e, 50m vrij), Laurien (3e, 50m vlinder / 5e, 50m vrij), Mattea (1e, 50m vrij), Pien (5e, 50m rug / 6e, 50m vrij), Bart (6e, 50 vrij / 4e, 50m school), Eline (4e, 50m vlinder), Daan (2e, 50m vlinder) en Luuk (1e, 50m vrij / 1e, 50m rug).

Medailleregen

Daarnaast vond je de zwemmers vaak terug op of in de buurt van het podium. Het werd een ware medailleregen voor de selectie:

Eerste plaats: Bram (3x), Arnoud, Isabelle (4x), Fabiënne, Laurien (3x), Mattea (3x), Pien (4x), Eline (3x), Daan (2x) en Luuk (2x).

Tweede plaats: Luc (2x), Bram, Isabelle (2x), Laurien, Mattea, Jelle (2x), Wiep, Eline, Marlinde (2x), Imke, Daan (2x), Luuk (3x) en Mila (3x).

Derde plaats: Bram, Guus (2x), Arnoud, Wiep (2x), Jens, Luuk en Senna (3x).

Tenslotte werden er 86 persoonlijke records gezwommen, waarbij het PR van het weekend op naam van Lisa Menger kwam op de 100m vlinderslag.

Het was een supergezellig toernooi! Langs deze weg wil De Dinkel iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt: sponsoren, de trainers, klokkers en begeleiders!