Sport & Vrijetijd

VV Langeveen winnaar zeventiende editie van de Gemeentelijke Voetbalquiz

HARBRINKHOEK - De zeventiende editie van de Gemeentelijke Voetbalquiz is vrijdagavond 3 mei gewonnen door VV Langeveen. Zij wisten in de finale af te rekenen met SV Vasse en De Tukkers. In een bomvolle Sportkantine ‘De Voltreffer’ in Harbrinkhoek zag het vele publiek hoe de quiz tot het laatste moment spannend bleef. 

Spannend tot het laatste moment

Tijdens de Gemeentelijke Voetbalquiz 2024 waren zeven verenigingen uit de gemeente Tubbergen vertegenwoordigd. SV Vasse, VC Fleringen, Reutum, MVV’29, De Tukkers, Manderveen en VV Langeveen streden om de begeerde wisselbokaal. De organisatie van de quiz was net als de zestien voorgaande edities in handen van MVV’29. Traditiegetrouw werd de avond gestart met een voorzittersronde, waarin de kennis van de (plaatsvervangende) voorzitters werd getest. Deze ronde werd gevolgd door vier themaronden. De thema’s bestonden uit ‘Recente voetbalgeschiedenis’, ‘Aanvallers’, ‘Eredivisie’ en ‘Spaans voetbal’. Na deze ronde zat het toernooi erop voor Reutum en Manderveen. Deze twee clubs vergaarden de minste punten.

Na de tussenronde werd er opnieuw een schifting gemaakt en die wisten VC Fleringen en MVV’29 niet te overleven. Om klokslag 22.15 uur werd de laatste vraag van de avond gespeeld en wist VV Langeveen de andere finalisten, SV Vasse en De Tukkers, van zich af te slaan.

‘Viltje omhoog, Viltje omlaag’

Net als voorgaande jaren was er ook dit jaar weer een rol weggelegd voor het publiek. In de publieksronde ‘Viltje omhoog, Viltje omlaag’ werd de kennis van het publiek getest. Uiteindelijk bleek hierin, de uit Langeveen afkomstige, Niek Waaijer de sterkste. Hij wist onder andere hoeveel doelpunten Rafael van der Vaart voor het Nederlandse Elftal maakte en hoeveel interlands hij speelde. Daarom ging Niek Waaijer naar huis met een mooie tegoedbon van Proeflokaal Zwarte Parochie uit Almelo.

Hulp van bekende voetballers bij de quiz

Net als voorgaande jaren werd de hulp ingeschakeld van profvoetballers. Op video’s die tijdens de quiz werden getoond, vroeg bijvoorbeeld Heracles-topscorer Jizz Hornkamp naar zijn vorige werkgever. Ook Diego van Oorschot en Lasse Wehrmeyer hadden vragen op camera ingesproken en hadden zodoende een groot aandeel in de quiz.

Quiz ook in 2025 weer op de agenda

De organisatie, bestaande uit Sander Mensink, Stef Boomars, Maarten Boerrigter en Martijn Oude Vrielink, is zeer tevreden over het verloop van de avond. De voorgaande edities werden op de laatste vragen beslist en ook dit jaar wilde de organisatie de spanning er weer zo lang mogelijk in houden. Dat probeerden zij te doen door het niveau van de vragen gedurende de quiz te verhogen, themaronden toe te passen en telkens te wisselen van deelnemer per team. Dat het ook dit jaar tot het laatste moment spannend was, is natuurlijk top. Bovendien waren de reacties van de deelnemers erg positief.

Tot slot wil de organisatie het team van VV Langeveen (Jan Mensen, Joost Waaijer, Jelmer Waaijer, Leon Oudelaar en Gert-Jan Gijsbers) nogmaals van harte feliciteren met de overwinning. Ook zij gingen naar huis met een tegoedbon van Proeflokaal Zwarte Parochie en na afloop van de quiz werden de eerste plannen al gemaakt om hier een bezoek aan te brengen en te genieten van de verschillende dranken die Proeflokaal Zwarte Parochie te bieden heeft. Daarbij wil de organisatie graag aangeven dat de quiz ook een achttiende editie krijgt en dus volgend jaar weer gehouden gaat worden. Dit zal wederom in Sportkantine ‘De Voltreffer’ in Harbrinkhoek zijn.