Sport & Vrijetijd

Voorbereidingswedstrijd: FC Twente tegen Motherwell FC bij D.S.V.D. Deurningen

DEURNINGEN - D.S.V.D. maakt zich op voor de ontvangst van de regionale trots. In voorbereiding op de voorrondes van de Champions League speelt FC Twente op vrijdag 28 juni een oefenwedstrijd tegen het Schotse Motherwell FC. 

“Een bijzondere gebeurtenis natuurlijk”, noemt Niek Kerkhof Jonkman het. Als voorzitter van de organisatie van het evenement kan hij vertellen dat er flink wordt uitgepakt. “We willen er een echt voetbalfeest voor heel Deurningen en omstreken van maken. We zorgen voor een feestavond, compleet met dj en een loterij met écht gave prijzen en we hebben diverse sponsormogelijkheden.”

De timing is fantastisch nadat FC Twente zich op 19 mei definitief verzekerde van de voorrondes. Met de Champions League in het vooruitzicht kan de voorbereiding op het komende seizoen beginnen. Een cruciaal onderdeel van deze voorbereiding is de vriendschappelijke wedstrijd tegen Motherwell FC, die plaatsvindt bij D.S.V.D. Deurningen. De wedstrijd zal in het teken staan van het inpassen van nieuwe spelers, maar ook spelers als Van Wolfswinkel, Unnerstal, Vlap, Steijn, Rots, Pröpper, die ervoor gezorgd hebben dat FC Twente zich heeft geplaatst voor de voorrondes Champions League, zullen hoogstwaarschijnlijk hun opwachting maken.

Ook de FC Twente Kidsclub is aanwezig en voor de kinderen wordt van alles georganiseerd. De organisatie rekent op een bezoekersaantal van tussen de 2.000 en 2.500 personen. Binnen een week waren er al 1.500 kaarten verkocht. Voor potentiële sponsoren liggen er veel kansen. “D.S.V.D. mag zich rijk rekenen met de bestaande groep sponsoren. Bij dit evenement willen we hen maar ook andere bedrijven de kans geven in beeld te komen bij een groot publiek én bij te dragen aan een uniek evenement”, zegt Ivo Aarninkhof van omni-bestuur D.S.V.D. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld de wedstrijdbal en aanvoerdersband sponsoren en worden uitgenodigd voor een VIP-avond.

De avond wordt gedraaid door vele vrijwilligers. “Fantastisch om te zien hoeveel mensen we nu al op de been hebben om dit tot een groot succes te maken”, zegt Aarninkhof. “Dat bewijst maar weer waar een klein dorp groot in kan zijn.”

 

Kaarten

Tickets voor dit evenement zijn nog te koop via: kaartverkoop.fctwente.nl

Meer informatie www.dsvd.nl/fctwente

Niek Kerkhof Jonkman, tel. 06-57748281