Sport & Vrijetijd

Volleybalsters van TiMaX/DeVoKo
Nederlands kampioen!

DENEKAMP - De Meiden C1 van de Denekampse volleybalvereniging TiMaX/DeVoKo schreven zaterdag 25 mei clubhistorie door, na een fantastisch seizoen, Nederlands kampioen volleybal te worden. Ze deden mee met de Nederlandse Gesloten Jeugd Kampioenschappen (NGJK) en speelden zich daar ongeslagen naar de eerste plek.

De weg naar het NGJK

De meiden grepen in de eerste helft van de competitie nog net naast het kampioenschap van de hoofdklasse, maar een prima tweede plaats leverde wel promotie op naar de topklasse van de regio oost. De topklasse is het hoogst haalbare niveau in de tweede helft. In de tweede helft van de competitie werd op zaterdag 6 april met ruime voorsprong de titel in de topklasse binnengehaald. Door het behalen van dit kampioenschap mochten de meiden afgelopen zaterdag als kampioen van de regio oost in Koog aan de Zaan samen met de kampioenen van de regio’s noord, zuid en west strijden om het Nederlands kampioenschap.

De dag van de titel

De tegenstanders bij het NGJK waren de Bevers uit Lemelerveld, Flamingo’s 56 uit Gennep en Limes uit Utrecht. Zie vervolg elders in dit blad Het gehele seizoen stond het team onder leiding van trainer/coach en kersverse vader Pim op de Weegh, maar in verband met de geboorte van zijn zoon werden de honneurs van trainer/coach deze zaterdag waargenomen door Maikel Groener. Onder zijn bezielende leiding werden alle wedstrijden in de poule gewonnen en ook in de finale tegen Limes stond er geen maat op de meiden van TiMaX/DeVoKo. Met het binnenhalen van de titel werd een historisch seizoen op passende wijze afgesloten.

Groot feest

Na de terugreis werd er eerst claxonnerend door het dorp gereden met ’We Are The Champions’ op hoog volume. Daarna werden de meiden op grootse en gepaste wijze onthaald met een spetterende vuurwerkshow waarna het feest tot in de late uurtjes werd voortgezet in de ’privékroeg’ van de familie Hadderingh. Het succesvolle team bestond uit de volgende kampioenen: Amber Groener, Bente Nolten, Donna den Ouden, Imke Dingeldein, Lieke Grashof, Liske Hadderingh, Liz Huttenhuis, Loes Oortman en Maud Zanderink. De vereniging kan niet trotser zijn op dit team. Wat hebben ze een ontzettend knap seizoen gespeeld! Geniet van deze titel. Jullie hebben het dik verdiend!