Sport & Vrijetijd

Voetbaltoernooi 2024 Oldenzaalse basisscholen

OLDENZAAL - Het was genieten afgelopen vrijdag op alle oldenzaalse voetbalvelden. Genieten van het enorme enthousiasme van bijna 1000 voetballertjes van de groepen 5 t/m 8 van alle Oldenzaalse basisscholen. Maar liefs 82 teams waren actief op de velden van Quick ’20, De Esch/Oldenzaal en FC Berghuizen. 

Ondanks de motregen die de hele middag druilend naar beneden viel was het toernooi een groot succes. De organisatie, in handen van de Oldenzaalse voetbalverenigingen samen met stg BoesCoolFit en de vakgroep bewegingsonderwijs, was perfect. Tussen 15:00 – 18:00 uur zijn er maar liefst 185 !! wedstrijdjes gespeeld. Het toernooischema was nauwgezet in elkaar gedraaid zodat het toernooi op één middag kon worden afgewerkt.

De groepen mix 5/6 speelden op een kwart veld onder begeleiding van een spelleider die nauwelijks hoefde bij te springen. De spelregels voor deze leerlingen zijn zo eenvoudig dat ze zonder scheidsrechter de wedstrijd op gang kunnen houden.

Bij de groepen mix 7/8, die op een half speelveld 8-8 speelden, hebben 10 jonge veelbelovende jonge scheidsrechters de duels in goede banen geleid.
De meiden speelden hun eigen toernooi op het sportpark van FC Berghuizen.

Het recreatieve aspect, plezier in voetbal voor zoveel mogelijk kinderen, stond voorop. Onder het toeziend oog van vele vaders, moeders, maar ook opa’s en oma’s zijn honderden doelpunten gescoord. Winst stond niet op de eerste plaats. Fairplay en genieten van voetbal is het doel van dit mooie evenement. Daarom was er ook voor elk deelnemend team een beker.

Sinds 3 jaar is gekozen voor deze opzet. Alle Oldenzaalse voetbalclubs zijn nauw betrokken bij de organisatie die wordt ondersteund door de vakgroep bewegingsonderwijs en  de stg BoesCoolFit.

Om een team af te kunnen vaardigen naar de regionale voetbalkampioenschappen voor de groepen 7/8 is er een aparte prestatie poule gecreëerd. Zes scholen streden om de eerste plaats. De Drie-eenheidsschool is winnaar geworden van deze competitie en zal Oldenzaal vertegenwoordigen op het regionale kampioen- schap later in het jaar.

De toernooi commissie, die werd ondersteund door vele vrijwilligers en stagiaires, kan terug kijken op een zeer geslaagd evenement. Het gratis fruit is beschikbaar gesteld door de Plus Kloosterland, supermarkt van De Essen.