Sport & Vrijetijd

Voetbal3daagse skills2score groot succes

OLDENZAAL - Het is alweer eventjes geleden, maar op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 juli was het sportcomplex van ZVV De Esch in Oldenzaal het decor van drie dagen voetbalplezier. Wellicht bij velen wel bekend, Skills2Score. Zij organiseren gedurende het jaar diverse voetbalactiviteiten, zo ook tijdens de zes weken durende zomervakantie. Tijdens de zomervakantie van 2023 is Skills2Score tweemaal drie dagen actief. Op het moment van schrijven kijkt Skills2Score met een brede glimlach terug op de eerste 3daagse, die plaatsvond in de eerste week van de zomervakantie.

Verslag eerste Skills2Score 3daagse 2023:

“Dinsdag 25 juli stond voor zo’n 70 jongens en meiden groot omcirkeld in de agenda, de dag waar het 3 dagen durende spektakel los barste. Vanaf 9.30 uur melden zich de eerste deelnemers op het sportcomplex, ook dit jaar reiken Tomas Elbersen en Bart Benneker aan elke deelnemer een uniek Skills2Score tenue uit. Red is the color, geld dit jaar als lijfspreuk. Na een kort woordje van welkom snelden de spelers en speelster zich naar het veld, daar werden de deelnemers uitgedaagd met oefenstof van de S2S-methode. Na een kleine twee uur voetballen hebben de meeste kinderen trek, en dus schuiven zij in de kantine aan voor een lekkere en gezonde lunch. ’s Middags worden de zaalskills onder de loep genomen, in sporthal De Kolk vliegen de spreekwoordelijke vonken er vanaf. Rond de klok van 15.00 uur gaan de deelnemers moe en voldaan huiswaarts.

Woensdagochtend staan de jongens en meiden weer te trappelen, iedereen was ruimschoots aanwezig. Er wordt nog even in gezamenlijkheid teruggeblikt op de dag van gisteren, tegelijkertijd naar wat de dag van vandaag gaat brengen. ’s Ochtends worden de spieren opgewarmd met allerlei loop- en coördinatieoefeningen, daarna gaan de deelnemers in diverse groepen de ondelringe strijd met elkaar aan in een heus 4vs4 individuele winnaar toernooi. Tegen 12.00 uur schuiven alle deelnemers en trainers weer aan tafel. Rond 12.30 uur verplaatsen de meeste deelnemers zich onder begeleiding van trainers, per fiets naar zwembad Vondersweijde. Woensdagmiddag staat de jaarlijks terugkerende zwemactiviteit op het programma. Er vele bommetjes gemaakt, een ander klimt en klautert op het opblaasbare luchtkussen, ook het roetsjen van de glijbaan ontbreek uiteraard niet. Tegen 15.00 uur komt er ook aan dag 2 helaas alweer een einde en vertrekken de kinderen huiswaarts.

De donderdag, oftewel de laatste en afsluitende dag is aangebroken. Vanwege de weersomstandigheden (veel regen) deze donderdagochtend heeft Skills2Score besloten om het programma wat om te gooien. In plaats van dat kinderen actief zijn met beachsoccer, wordt er nogmaals een bezoek gebracht aan sporthal de Kolk. Dit keer staan er onderdelen als ‘wereldbal’, ‘pleurbal’ en ‘king of the court’.  De jongens en meiden zijn ook deze derde dag nog vol energie, het fanatisme spat er vanaf. Vanaf sporthal De Kolk gaan de deelnemers ter voet of per fiets naar het sportcomplex van De Esch. Net als de twee eerdere dagen, staat er ook dit keer al een lunch klaar. Inmiddels heeft de regen grotendeels plaats gemaakt voor de zonnestralen. De laatste twee uren van de 3daagse zijn aangebroken, tijdens dit laatste blok staat het spelen van de Champions Leaque wedstrijden op het programma.  Terwijl de deelnemers zich weer opstellen voor een nieuwe wedstrijd, vragen wij Tomas Elbersen hoe hij terugkijkt op de afgelopen 3 dagen. Direct volgt er een antwoord; prachtig! Het is altijd weer de vraag hoe een activiteit zal verlopen, maar ook dit keer zijn het prachtige dagen geweest. Het fantastisch om te zien hoe jongens en meiden die elkaar amper kennen en niet/weinig met elkaar samen hebben gespeeld, het in gezamenlijkheid oppakken. Nadat het laatste fluitsignaal volgt er een groot applaus van de trainers en aanwezige ouders/verzorgers. Deelnemers worden daarna verzocht plaats te nemen in de kantine om in gezamenlijkheid af te sluiten en niet geheel onbelangrijke de prijzen uit te delen.

Bart Benneker spreekt de deelnemers en ouders/verzorgers toe. Allereerst staat hij stil bij het feit hoe de afgelopen dagen zijn verlopen. Het programma hebben zij afgelopen jaren al eens moeten omgooien vanwege de warmte, maar het aantal regendruppels in 3 dagen tijd kunnen we ook afvinken. Desondanks waren het volgens Benneker 3 fantastische dagen. Skills2Score kijkt met tevredenheid terug en dit is een groot compliment voor de deelnemers, deze woorden worden kracht bijgezet middels een groot applaus!

Vervolgens werden er enkele individuele- en teamprijzen uitgereikt. Maar zoals er van Skills2Score verwacht mag worden ging ook deze editie niemand met lege handen naar huis. Voor elke deelnemer was er een mooie poster, een herinneringsmedaille en een Skills2Score handdoek.

Via deze weg wil Skills2Score alle deelnemers bedanken voor hun deelname. Skills2Score heeft er enorm van genoten, jullie waren super!”

Ook tijdens laatste week van zomervakantie is Skills2Score actief

Elbersen en Benneker hebben de voetballen en voetbalgoals even opgeborgen, maar over 2 weken halen ze deze weer tevoorschijn. In de laatste week van de zomervakantie is Skills2Score nog één keer, 3 dagen actief. Ook voor deze editie is inmiddels al de nodige belangstelling. Er zijn op het moment van schrijven nog 20 deelnameplekken beschikbaar. Heb jij voor de laatste week van de zomervakantie nog geen plannen? Of wil jij de vakantie op een sportieve wijze afsluiten? Dan is deze voetbal3daagse van Skills2Score echt is voor jou. Aanmelden is mogelijk via skills2score.nl/events/voetbal3-daagse.

Skills2Score wenst iedereen een hele fijne zomerperiode toe!

 

Data: dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 augustus 2023.

Locatie: Operalaan 100, 7577 JA Oldenzaal.

Neem contact op met info@skills2score.nl voor meer info.