Sport & Vrijetijd

Veertigjarig jubileum tennisvereniging ATC Veenhorst

ALMELO - Op 12 juni was het veertig jaar geleden dat ATC Veenhorst werd opgericht. Dit werd op zaterdag 15 juni uitgebreid gevierd met een tennisclinic voor de jeugd, een receptie voor leden, oud-leden, genodigden en allen die betrokken zijn bij de club, demonstratiewedstrijden tennis en padel en afgesloten met een feestavond met live muziek van de band Friends. 

Het park was feestelijk versierd met vlaggen en ballonnen, er stonden twee grote tenten, een springkussen voor de jeugd, een ijskar van Van Ollfen, een Vietnamese Foodtruck en een pannenkoekenkraam. Dat was smullen geblazen. Ook konden de kinderen die dit wilden geschminkt worden.

Wethouder Jan Martin van Rees was namens het college van B en W aanwezig en prees de vereniging, die inmiddels beschikt over negen tennisbanen (kunstgras), twee padelbanen en een tennishal met drie binnenbanen en een gezellig restaurant. Dat laatste wordt al bijna gedurende de hele levensduur van de vereniging beheerd door de familie De Kroon. Er hangt een gezellige sfeer en menig feestje is hier al gevierd.

Speciale aandacht was er voor het 25-jarig jubileum van hoofdtrainer Ohannes Cakmakci. Al een kwart eeuw inspireert, traint en begeleidt hij tennisspelers van alle leeftijden en niveaus met passie en expertise.

Ohannes heeft een blijvende impact gehad op de ontwikkeling van de tennissport in onze regio. Zijn passie voor tennis en zijn toewijding aan de sport hebben geleid tot tal van initiatieven die de kwaliteit van het tennis in en rondom Almelo aanzienlijk hebben verbeterd. Mede dankzij zijn expertise en visie is ATC Veenhorst uitgegroeid tot een bolwerk van talent en sportiviteit. Hij is niet zomaar een coach, hij is het kloppende hart van de vereniging. Met zijn onuitputtelijke energie, geduld en oog voor detail heeft hij talloze spelers geholpen hun volle potentieel te bereiken. Zijn onvermoeibare inzet voor de jeugd heeft velen geïnspireerd, zowel binnen als buiten de vereniging. Hij is altijd bezig op de baan, geeft persoonlijke aandacht en motiveert iedereen om het beste uit zichzelf te halen.

Het bestuur en de leden van ATC Veenhorst bedanken Ohannes voor zijn inzet en toewijding en hopen nog vele jaren met hem te mogen samenwerken.

Het was fijn om deze mijlpaal met zovelen te mogen vieren. Het was een feest van herkenning, met velen die elkaar al jaren niet gezien hadden. De sfeer was geweldig, net als de opkomst. ATC Veenhorst telt ruim 750 leden waarvan circa 100 jeugdleden.

Wilt u meer weten over deze leuke vereniging? Kijk dan op www.atc-veenhorst.nl