Sport & Vrijetijd

Twente Cup verrassend naar VC Zwolle

ALMELO - In de topsporthal IIspa in de Windmolenbroek werd door zes volleybalteams gestreden om de Twente Cup. Dit jaar ging verrassend de eerste plaats naar VC Zwolle. De grote favoriet was Apollo 8 uit Borne, maar zij moesten genoegen nemen met de tweede plek. In een spannende strijd om de derde en vierde plaats werd Set Up uit Ootmarsum derde.

De Twente Cup werd voor de vierde keer gehouden. Het Sportbedrijf Almelo en volleybalgoeroe Siny Pots zijn de drijvende krachten achter dit toernooi waarin ’s middag de meiden  een jeugdtoernooi speelden. Vanaf 18.00 uur was de IIspa het decor voor de damesteams

Tussen 12.00 en 16.00 speelden Twentse jeugdploegen in de categorieën meisjes C en B om de Twentse titel! Er werden spannende wedstrijden gespeeld. De scouts zagen verschillende talenten voorbij komen.

In Overijssel spelen veel dames op hoog niveau volleybal en dat was te zien in de IIspa. Voor het publiek was het genieten geblazen. Set-Up ’65, Rivo Rijssen, Tornado Geesteren en Wevo ’70 maakten er een mooie strijd van in de IISPA.

Tijdens het avondprogramma kon men een lootje kopen. Hiermee waren leuke prijzen te winnen waaronder een gesigneerd shirt van een van de damesteams en een officiële eredivisie beachvolleybal.