Sport & Vrijetijd

Tweede Loop Esch Door is genieten geblazen voor deelnemers en publiek

TUBBERGEN - Voor de tweede keer stond het centrum van Tubbergen zondag 15 oktober in teken van hardlopen en wandelen tijdens de tweede editie van Loop Esch Door. Dat het gedurende de dag soms flink regende, deerde de deelnemers niet. Sterker nog, het maakte de wandelaars en hardlopers, maar ook de ouders/verzorgers, opa’s en oma’s van de jongste lopers die kwamen kijken, des te trotser op de tomeloze inzet en behaalde prestaties.

Moe maar voldaan over de finish

Hardlopers op de Effect 10 kilometer en Robuust 5 kilometer routes genoten zichtbaar van het sportieve event. Moe maar voldaan bereikten zij de finish nadat ze meerdere keren het zandpad op de Esch hadden beklommen. “Wat een feest om iedereen te zien lopen en te zien finishen, wauw”, sprak medeorganisator Hubert Klein Haarhuis.

Op de 10 kilometer was Gijs Boerrigter, ondanks lastige omstandigheden, de snelste man in een zeer rappe tijd van 32:43. Bij de vrouwen was Dione Scheuten met een nieuw wedstrijdrecord van 39:43 de terechte nummer één. Op de 5 kilometer ging William van Eeken in een tijd van 15:40 als eerste over de finish. “Hij verbrak hierbij zijn eigen parcoursrecord van de eerste editie”, licht Klein Haarhuis toe. “Een fenomeen in wording.” Marije Dankelman was alle andere vrouwen op de vijf kilometer te vlug af met haar eindtijd van 19:24. 

Bedrijvencompetitie

Daarnaast was er nog een serieuze onderlinge bedrijvencompetitie. “De collega’s van Toppoint zijn normaliter snel in het bedrukken van producten”, zegt de medeorganisator. “Ditmaal waren ze ook de snelste op de 10 kilometer. En de toppers van Robuust Digital zijn naast het ontwikkelen van digitale producten naar nu blijkt tevens steengoed in hardlopen. Zij behaalden de eerste prijs op de 5 kilometer.”

Fyon Wandelroute

In alle vroegte vertrokken de wandelaars voor een mooie Fyon Wandeltocht door het coulisselandschap. Het gezelschap hield halt bij Restaurant Troubadour om er te pauzeren onder het genot van een kop koffie met een plak krentenwegge. Wie zin heeft om (vaker) te wandelen met de wandelclub van Loop Esch Door kan contact opnemen met de organisatie.

News Outside G-Run en KinderKroon Kids Run

Te midden van alle belangstellenden ‘vlogen’ de deelnemers aan de G-Run en de KidsRun over het parcours. Maar pas nadat König Ludwig hiervoor het startschot had gegeven. Ondanks de pittige regenbui was iedereen apetrots op zijn of haar behaalde prestatie. Die werd dan ook beloond met een glimmende medaille en een lekker ijsje.

Alle betrokkenen kunnen terugkijken op een fantastische tweede editie van Loop Esch Door Tubbergen. 

De organisatie bedankt via deze weg alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren voor het mogelijk maken van dit wandel- en hardloopevenement. 

Alle uitslagen en aanvullende informatie zijn te vinden op de website: www.loopeschdoor.nl.