Sport & Vrijetijd

Trotse jeugd- en mini-kampioenen bij Rosstars in Rossum

ROSSUM - Het volleybalseizoen is afgelopen. Volleybalvereniging Rosstars kan terugkijken op een sportief en succesvol seizoen. Vooral de jeugd- en mini-teams waren op dreef! Er werden spannende wedstrijden gespeeld en veel teams deden mee in de hoogste regionen van de ranglijst. Twee teams werden tijdens hun laatste competitiewedstrijd kampioen.

Meerdere mini-teams begonnen gespannen aan hun laatste speeldag. Er waren wat kansjes op kampioenschappen. Voor Timo, Demi, Fem en Lonneke van N3.2 werd zaterdag 13 april een echte feestdag. Onder toeziend oog van heel veel fans wonnen ze hun laatste twee wedstrijden in Weerselo met overtuiging. Ze eindigden met ruime voorsprong boven de andere zeven teams van hun poule. Ter ere van hun kampioenschap kregen ze een mooie medaille en een beker! Gefeliciteerd toppers.

MB1

Ook bij MB1 was op zaterdag 13 april de spanning merkbaar. Hun tegenstander DeVoKo had de beste papieren, maar ook voor de meiden uit Rossum was er een kans om de competitie als kampioen af te sluiten. Vele fans reisden mee naar Denekamp.

Rosstars won de eerste set, DeVoKo de tweede. Alleen een 3-1 winst zou Rosstars nog kampioen maken. Er mocht geen set meer verloren worden. De derde set ging snel, met 9-25 wonnen de Rossumse meiden deze set. De vierde set daarentegen was zenuwslopend. Puntje voor puntje kropen beide teams naar de overwinning in deze set. Het ging ontzettend gelijk op. DeVoKo kreeg zelfs matchpoint, maar Rosstars knokte zich terug.

Er werd gewonnen met 24-26 en het kampioenschap was daarmee behaald! De ontlading was groot voor Lori, Julia, Hanne, Vera, Dieze, Wieke, Therese, Ninthe, Lise en hun trainer/coach Noa. Proficiat!