Sport & Vrijetijd

The Fortunate Sons laten van zich horen

ALMELO - De tribute band The Fortunate Sons met zanger Toon Eppink trad op in een uitverkocht Hof 88 en was dezelfde avond op tv in de Tribute Battle of the Bands op SBS 6. Ze brachten met succes zowel in Hof 88 als op tv een nummer van de rockband Creedence Clearwater Revival, ‘Who’ll stop the rain’, waardoor ze op tv ook deze week weer van zich mogen laten horen.

Toon Eppink is bij velen bekend als de uitbater van café de Stam in de Grotestraat Zuid. Daarnaast speelt hij al jaren in verschillende bands waaronder the Fortunate Sons, genoemd naar een nummer van Creedence Clearwater Revival. Deze band bracht begin jaren zeventig verschillende grote hits.

De band The Fortunate Sons bestaat naast zanger en lead gitarist Toon Eppink, uit Ipo van Drooge (drum), Arn Kortooms (basgitaar) en Jan van Bijnen (toetsen en gitaar) Ze spelen vaak meerdere nummers van Creedence Clearwater Revival (CCR).

Ze zingen hits als Bad moon rising, Proud Mary en Who'll stop the rain. ”We treden heel regelmatig op in verschillende settings, maar in Hof 88 hebben we nooit eerder gestaan”, vertelt Toon Eppink lachend.

De Herman Finkerszaal zat tot de nok toe vol en de band vertolkte de nummers van CCR met veel enthousiasme en overtuiging en het publiek gaf een staande ovatie na afloop.

Op TV in het programma, The Tribute Battle of the Bands, traden 12 tribute bands op. Het programma is de komende weken steeds op zaterdagavond van 20.00 tot 21.30 uur te zien. The Fortunate Sons kregen hele goede kritieken en werden derde van de twaalf bands. Elke week valt een band af. Uiteindelijk blijven er drie bands over die later dit jaar een groot optreden mogen verzorgen in de Ziggo Dome. In de uitzending kwam ook de dochter van Toon, Wies, meermaals in beeld. Zij is met haar 13 jaar een goede gitarist.

De jury bestaat uit Angela Groothuizen, Spike en Cesar Zuiderwijk. Samen met het publiek beoordelen zij ieder optreden. De band met de minste punten moet het programma verlaten. In de volgende afleveringen komt er telkens een muziekgroep bij. Naast de uiteindelijke winnaar blijven er drie bands over die samen optreden tijdens het concert van The Tribute: Battle of the Bands in het Ziggo Dome.

Toon Eppink hoopt dat hij met The Fortunate Sons de komende zaterdagavonden te zien zal zijn op SBS 6. Hij en zijn bandleden hebben er alle vertrouwen in en gaan ervoor.