Sport & Vrijetijd

Sportverkiezing Oldenzaal 2023
Jeugdsportploeg van Oldenzaal

OLDENZAAL - Voor de 34e keer wordt vrijdag 5 januari de Oldenzaalse sportverkiezing gehouden. Het sportgala vindt plaats in zaal Rouwhorst waar verschillende sportprijzen worden uitgereikt, waaronder die van aanmoedigingsprijs, jeugdsportploeg, sportvrouw, sportman en sportploeg. Sportief Oldenzaal liet in 2023 ook weer zien dat zowel in de breedte als aan de top fantastische sport op hoog niveau wordt beoefend. De komende weken kunt u op deze pagina zien wie genomineerd zijn de verschillende categorieën. Stemmen op de genomineerden kan vanaf 25 december 2023 tot en met 3 januari 2024 via Facebook “Sportverkiezing Oldenzaal” of via Instagram “sportverkiezingoldenzaal” Deze week worden de kandidaten voor de Jeugdsportploeg van Oldenzaal gepresenteerd.

Hockey: Bully MO16-1

Dit seizoen is het meisjesteam van Bully MO16-1 kampioen geworden in de subtopklasse, gepromoveerd naar de landelijke Super B en ook in deze klasse kampioen geworden. Vervolgens hebben zij met 8 verenigingen gestreden om het landskampioenschap Super B. Zonder verlies in reguliere speeltijd is helaas na een gelijk spel de halve finale met shoot-outs verloren. Tevens heeft het team in de winter goed gepresteerd en het kampioenschap in de zaalcompetitie van de subtopklasse behaald. 

Klootschieten: Jeugdteam Vooruitzicht

Na het kampioenschap van vorig jaar mocht het team zich bewijzen in de klasse A, de hoogste juniorenklasse. In deze spannende competitie is een tweede plek behaald en heeft het team zich geplaats voor de Nederlandse cup kampioenschappen. In de NK straatcup heeft het team een tweede plek behaald en in het NK veldcup heeft het team een eerste plek behaald.

Volleybal: Eurosped/Pollux meisjes C1

De meisjes van C1 zijn in het seizoen 2022 / 2023 in de eerste helft van de competitie kampioen geworden in de eerste klasse regio Oost en zijn hierdoor gepromoveerd naar de hoofdklasse. Een goede prestatie van Eurosped/Pollux in een regionale klasse waar de kwaliteit hoog is. In deze klasse heeft het team een mooi seizoen gedraaid en op niveau mee kunnen spelen.

Voetbal: Quick’20 JO19-1

Dit team speelt sinds seizoen 2022-2023 in de eerste divisie landelijke KNVB en is twee keer op rij kampioen geworden zowel in het najaar en het voorjaar. Door bovenstaande prestatie mochten zij ook de finale spelen voor het Nederlands kampioenschap en hebben zij zich mogen kronen tot Nederlands kampioen. Daarnaast heeft dit team ook goed gepresteerd in de beker, want ook deze finale hebben zij gewonnen.