Sport & Vrijetijd

Sportverkiezing Oldenzaal 2023

OLDENZAAL - Voor de 34e keer wordt vrijdag 5 januari de Oldenzaalse sportverkiezing gehouden. Het sportgala vindt plaats in zaal Rouwhorst waar verschillende sportprijzen worden uitgereikt, waaronder die van aanmoedigingsprijs, jeugdsportploeg, sportvrouw, sportman en sportploeg. Sportief Oldenzaal liet in 2023 ook weer zien dat zowel in de breedte als aan de top fantastische sport op hoog niveau wordt beoefend. De komende weken kunt u zien wie genomineerd zijn de verschillende categorieën. Stemmen op de genomineerden kan vanaf 25 december tot en met 3 januari 2024 via Facebook ‘Sportverkiezing Oldenzaal’ of via Instagram ‘sportverkiezingoldenzaal’. Deze week worden de kandidaten voor de aanmoedigingsprijs van Oldenzaal gepresenteerd.

De kandidaten voor de aanmoedigingsprijs 2023-2024 van Oldenzaal

1. Saar Schepers

Al vanaf haar zesde speelt Saar hockey. Eerst in de verdediging, vanaf de D-jeugd als keepster.

In seizoen 2022-2023 heeft zij als keepster van MO16-1er naast haar eigen team ook ingevallen in het eerste damesteam. Ze heeft zich daarbij voor dit seizoen in de kijker gespeeld en is nu een vaste waarde in Bully dames 1. Saar heeft in haar jeugd verschillende selecties van de KNHB doorlopen en in maart 2023 behoorde zij bij de beste zes geselecteerde keepsters van Jong Oranje Onder 16.

2. Jurre van Nederpelt

Al vanaf zijn achtste zit Jurre op de mountainbike. Hij is lid bij MTB Het Twentse Ros.

Sinds 2022 is hij onderdeel van het Zwiep Fietsen XLC Offroad Team. In de 3nation-cup, een klassement in de Benelux over acht wedstrijden, met gemiddeld 80 tot 90 deelnemers, behaalde hij een mooie dertiende plek. Op het Nederlands Kampioenschap in Oldenbroek deed hij het nog beter en behaalde de zevende plek.

3. Anne Gelevert

Sinds haar zesde speelt Anne voetbal. Ze overstijgt de meiden en start haar voetbalcarrière als nummer 4 bij de jongens. Zij speelt op dit moment met de jongens van JO15-1 van Quick 20 op het hoogste landelijke amateurniveau. Ze is een van de drijvende krachten van het team, het team dat promoveerde naar de 4e divisie landelijk. Haar talent blijft niet onopgemerkt, want ze wordt geselecteerd voor de landelijke selectie van de KNVB MO14. Daar speelt ze als aanvoerster alle wedstrijden in de basis. Daarnaast mag ze ook meetrainen bij de beloften van FC Twente vrouwen.

4. Max Oude Engberink

Van een kleine jongen is Max gegroeid naar een toptalent binnen de klootschietvereniging Vooruitzicht. Bij de Nederlandse kampioenschappen veld behaalt hij zijn meest aansprekende prestatie. Als jongste schutter in categorie 4 geeft hij spelers die twee jaar ouder zijn het nakijken.

Hij veroverde met glans de titel Nederlands kampioen veld, waarmee hij een unieke prestatie neergezet heeft.

5. Siem de Zeeuw

Siem is lid van OZ & PC en kan een aardig potje waterpolo spelen. Maar hij is vooral een groot zwemtalent dat regionaal en landelijk van zich doet spreken. Bij de Overijsselse Kampioenschappen veroverde hij diverse podiumplekken, won onder andere goud op de 50 en 100 meter vrij en de 50 meter rug. Bij de Nederlandse Junioren Kampioenschappen zwom hij op alle afstanden een PR en plaatste zich met negen limieten voor de finales. In het borstcrawlklassement van junioren 3-4 staat hij op de tweede plek van Nederland. En op de nationale ranglijst voor 15-jarigen staat hij op de derde plek bij zowel de 50, 100, 200 als de 400 meter.

6. Tijn Peters

Op zijn tweede jaar loopt Tijn al met de bal aan zijn voet, van FC Berghuizen gaat hij naar Quick '20. In 2014 wordt hij door FC Twente opgepikt. Ajax ziet de meerwaarde en neemt hem in 2019 over. In Amsterdam is hij nu bezig aan zijn vierde seizoen, tegenwoordig in Ajax onder 18. De beste prestatie van het afgelopen jaar is het veroveren van de tweede plek op het internationale Future Cup toernooi bij Ajax.